2017. július 25., kedd

HOSSZÚ KATINKA MÁR NEM AZ, AKIVOLT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.25.


Gratulálunk Hosszú Katinka világbajnoki aranyérméhez, és további sikereket kívánunk a vb további versenyein, s egész pályafutása során. Szívből szurkolunk neki, még inkább azért, hogy visszataláljon egykori önmagához, ezáltal még hosszabbb és még sikeresebb legyen a pályafutása.

A sport és a politika kapcsolatára szeretnénk utalni azzal, hogy Hosszú Katinka megnyerte ugyan a 200 méter vegyest, de most volt a legkisebb különbség közte és a második között. A nyolcas pályán úszó japán jobbat úszott a táv második felében, mint Hosszú Katinka, ami nem megszokott. Valami megváltozott, de nem a vízben.

Azonban még ennél is szembetűnőbb, hogy a szám olimpiai bajnokaként – az előfutamban elért második legjobb idejével – az utolsó pillanatban visszalépett, hogy ne veszélyeztesse a 200 méter vegyes aranyérmét. Ez sem jellemző, Hosszú Katinka arról híres, hogy bírja az egymás utáni futamokat, innen kapta az “Iron Lady” nevet is.

Szeretnénk leszögezni, hogy Hosszú Katinka a magyar sport jelenlegi legnagyobb csillaga, teljesítménye lenyűgöző. Csodálatos eredmény, hogy harmadik világbajnoki címét szerezte a 200 méter vegyesúszásban. De vannak jelek, amelyeket észre kell venni, és amelyekre a vb előtt is érdemes volt figyelni. Most pedig főleg. S ezt neki kell éreznie leginkább.

Hosszú Katinka nemcsak túl sok mindennel foglalkozik az edző férjével együtt, egyesületet alapított, úszóiskolát vezetnek, már a FINA-t akarják megreformálni, hanem túlságos közel került a politikához. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének együttműködője lett, Orbán és a NER favoritja és kedvezményezettje. Sikereivel a legitimálója. Ezért a kivételezés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.