2017. július 28., péntek

KI HIBÁZOTT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.07.28.


A tegnapi Aquaworld-beli sajnálatos esetnek volt egy szemtanúja, aki azt állítja, a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem a szívroham – nem csak az – okozta az idős férfi halálát, ugyanis a halálesetet más tényezők is befolyásolták. A szemtanú szerint a férfi a medencébe érkezvén nem vesztette el az eszméletét, minden erejével a part felé próbált úszni, de ez hiábavaló volt, ugyanis a sorban őt követő férfi teljes erővel az idős férfinak csapódott. A szemtanú szerint a férfi ekkor azonnal 

elvesztette eszméletét, többet már nem tért magához.

A baleset talán elkerülhető lett volna, azonban mégsem ez az, ami leginkább felháborította Liliánát (szemtanú), ugyanis az ütközést követően minden a lehető legrosszabbul alakult. Mint elmondta:

„Ekkor szaladtam kiabálva egy másik “életmentőhöz”, hogy azonnal jöjjön, mert baj van és hívjon mentőt. Azt sem értette, mit kérek tőle. Lassan, unottan odasétált, majd a kis telefonján egy másik 18 éves diákmunkás kollégát hívott, aki csak nevetgélt, hogy végre történik valami izgalmas. 3-szor kértem, hogy segítsen, vagy legalább hívjon tényleg mentőt.”

Ezt követően Liliána arról számolt be, hogy aki megkezdte a sérült férfi ellátását egy, a parkban éppen fürdőző férfi volt, nem egészségügyi dolgozó. Az életmentők közül mindössze egyikük, egy fiatal lány próbált segíteni a férfin. Sem egy életmentők vezetésével megbízott illető, sem orvos nem volt jelen a balesetnél. Ezt követően egy – szintén korábban fürdőző – nő volt az, aki megkezdte a férfi újraélesztését. Ezt folytatta is az elkövetkezendő 15 percben, amíg meg nem érkezett a defibrillátor, melyben azonban nem volt működő akkumulátor.

Az esetet 30 perccel kővetően érkeztek meg a mentősök, az akkor már percek óta halott férfihoz. Ez a beszámoló felveti a kérdést, hogy az Aquaworld tegnapi beszámolója mennyire számít hitelesnek, mely a következő volt:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.