2017. július 20., csütörtök

LUXUSBAN UTAZNAK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2017.07.20.


Csak egy hangyányi szelete annak az eszement költekezésnek, ami mostanában nyilvánosságra került. A Magyar Nemzeti Bank, Lázár János úr, a külügyminisztérium 3,6 milliárd 280 millió forintot költ utazásra, autó vásárlásra. A közösből. Ennyiből már lehetne jó néhány életmentő CT-készüléket venni.

Matolcsy György változatlanul nem nyugszik. Most már nem csak 1,7 milliárdért röpködhetnek a Magyar Nemzeti Bank dolgozói, hanem autó is kell, nem kevés pénzért. Vásároltak 273 millió forintért 25 alsó és felső középkategóriás autót. Darabja átlagosan 11 millió forint. Köztük két elektromos és 19 dízelautó van. A szokásos magyarázat az autók cseréjére: az MNB flottáját alkotó gépkocsik közül több túlfutott, üzemeltetése nem gazdaságos.

Hahaha! Matolcsy is régen túlfutott már, egyáltalán nem gazdaságos nekünk, ráfizetés az egész ember, mégsem cserélik le egy dízel agyú, okos pénzügyi szakemberre.

Akkor még nem szóltunk az ingatlanokról, műtárgyakról, amit értékmentés címén vesznek az adózók pénzéből az MNB alapítványai. Az még nem jutott eszükbe, hogy ez a múzeumok dolga lenne, ha lenne rá keret – de nincs, ott sincs. Matolcsy úgy bánik a Magyar Nemzeti Bankkal, mintha saját házának az egyik része lenne – azt csinál, amit akar, ne pofázzon bele senki. Ő a háziúr.

A legnagyobb manipulátor Lázár János – úr. Emlékeznek még arra, amikor egy ciklusban 18 000 000 (azaz, tizennyolcmillió) költségtérítést vett fel, mert mint mondta, nagyon sokat utazik. Két éve például 4 millió útiköltséget számoltatott el magának. Rekord.

1. Magánügy, hogy messze lakik a fővárostól.

2. Nem nyomorog, csak a képviselői javadalma és a miniszteri fizetése másfél millió forint. Hiába, Lázár János – úr ennyit ér, mindenki más le van gördítve.

3. Kiérdemelhetné a Szántóbáró nevet. Meguntam már elolvasni a vagyonnyilatkozatában, hogyan szedte össze magát szegény politikus. Utazhatna eleget a saját pénzén, földjein is – nem kell rollerrel.

Nyilván gyermekkorában az asztal körül kergették, ha nem volt évente új autó a feneke alatt. A használt Škoda Superb kocsi nem bírta a gyűrődést. Szegény. Gyorsan kapott most 10 millió forintért egy A6-os Audit. Immár a negyedik autót három év alatt. A szokásos duma itt is megvolt.

Csak semmi mértéktartást, uram! Ami jár, az jár. Még...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.