2017. július 21., péntek

MEGINT ELŐKERÜLT A NOKIÁS DOBOZOK ÜGYE, AZ ÜGYÉSZSÉG HARMADSZOR IS RÁFORDULHAT HAGYÓÉKRA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Spectra
2017.07.21.



Szegedi Fellebviteli Főügyészség pedig egy alaki hibáktól hemzsegő indítványában kezdeményezte, hogy nyomozzák újra teljesen elölről, immár harmadszor a nokiás doboz meséjét. Ha az indítványt elfogadja a Szegedi Ítélőtábla, akkor abszurd módon ez már a harmadik nyomozás lenne ugyanabban az ügyben. 

Megszólaltatták a volt Synergon-vezért a nokiás doboz sztorival kapcsoltban. Lazarovits Márk, az MVMI Informatikai Zrt újdonsült vezérigazgatója már 7 éve pontot rakhatott volna a nokiás doboz ügy végére. Megmagyarázhatatlan módon azonban az eljárás 30 hónapja alatt sem a rendőrség, sem az ügyészség nem terjesztette ki a nyomozást a Synergon egykori fejesre, és egyetlen egyszer sem hallgatták ki.

Miért kellett volna kihallgatnia Lazarovitsot?


A BKV egykori vezérigazgatója, Balogh Zsolt - azóta sokszor visszavont - vallomásában arról beszélt, hogy a Synergon egy 300 milliós szoftverlicenc-szerződés „jutalékát”, 30 millió forintot rajta keresztül akart eljuttatni Hagyó főpolgármester-helyetteshez. Ebből a célból Lazarovits Márk, a cég akkori vezérigazgatója állítólag egy nokiás dobozt adott át neki, benne 15 millió forinttal 2009-ben. Míg a 2008-as 15 milliót Lazarovits maga juttatta el Hagyóhoz.

Ironikus módon most pont a nokiás dobos mese elterjesztésében aktív szerepet vállaló HírTV segít Hagyó tisztázásában. Telefonon kérdezték Lazarovitsot a volt főpolgármester-helyettessell való kapcsolatáról. Lazarovits pedig 7 éve először adott interjút:

– A Hagyó úrral való kapcsolatát nem firtatták-e, amikor megtörtént a kinevezése?
– Nem firtatták, illetve nem volt kapcsolatom Hagyó úrral.
– Nem volt kapcsolat?
– Nem volt.
– És akkor a mai napig sincsen.
– Nem, soha életemben nem volt.
(Lazarovits Márk vezérigazgató, MVM Informatika)

Lazarovits tehát megerősítette azt, amit Hagyó már évekkel ezelőtt mondott: „Én a Synergon Zrt. vezetőjét, akitől 2008 év folyamán állítólagosan pénzt vettem át, és akit, mint utóbb a nyomozati iratokból megtudtam, Lazarovits Márknak hívnak, nem ismerem”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.