2017. július 2., vasárnap

NE HAGYJUK, HOGY A LOPÓS NEVESSEN A VÉGÉN!

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.07.02.


Nagyon drágán dolgoztak a fideszes haverok, a piaci ár sokszorosáért, majd ráadásul nem is ők végezték el a feladatot, hanem helyettük más és mégis saját teljesítésként számolták el, vagy egy budapesti cég úgy nyer 120 milliót munkagépre egy súlyosan lecsúszott térségben, hogy a munkahelyteremtést és a régió infrastruktúrájának javítását ígéri, miközbencsak egy fantomirodát bérel a térségben, de a nyertes pályázati pénzzel a zsebében semmit nem tesz a környéken. Van probléma? 

Arról számolt be az Index, hogy éves költségvetését meghaladó mennyiségű pénzt kellett hirtelen elköltenie a fogyasztóvédelemnek a legutóbbi uniós költségvetési ciklus végén. Országjáró roadshow az egészséges élet népszerűsítésére, túlárazott webfejlesztések és továbbképzések Szijjártó Péter haverjának cégével elvégeztetve, százmilliós szervezetfejlesztés egy a bürokráciacsökkentés miatt hamarosan beolvasztott szervezetben.

De itt van egy másik példa, egy vidéki ügy is, ahol - ahogy a 168 Óra is beszámolt róla - a Gradex Kft. munkahelyteremtésre nyert el csaknem 120 milliót gazdaságfejlesztési pályázaton, amely céljai szerint kifejezetten a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatását szolgálta volna. A cég egy speciális lánctalpas kotrógép beszerzésére és egy talajstabilizációs rendszer kialakítására nyerte a pénzt, a kérelem, majd a támogatás indoklásaként munkahelyteremtést és a régió infrastruktúrájának javítását jelölték meg. Ebből annyi valósult meg, hogy a településen létezik egy fantomiroda, amelyet a cég telephelynek jelölt ki, nem is titkolva a célt, hogy ezáltal jogosulttá váljon a felzárkóztatási pénzre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.