2017. július 1., szombat

NYÁRI BEFŐZÉS FIDESZÉKNÉL

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Lendvai Ildikó
2017.07.01.


...Most, hogy mások plakátjai nem zavarják az elmélyült gondolkodást, a Fidesz hozzáláthatott a nyári feladatokhoz. Rendes háztartásban ez a befőzés ideje. Az ember ugye az érett gyümölcsöket befőzi, tartósítja, üvegekbe zárja és bespájzolja rosszabb időkre. Ezt teszi az ember, ha párt is. A Fidesz sem bolond fáradozása gyümölcseit veszni hagyni. Minden kanálnyi jól megérlelt gyűlöletet: migráns-pánikot, Soros-frászt, Brüsszel-undort gondosan elraktároz a télre. Előtte persze forrpontra hevíti őket, nehogy megromoljanak. Az aktus ezúttal a Bálnában zajlott, ahol a Nemzeti Konzultáció diadalmenetét lezárva „seregszemlét tartottak”, „mielőtt szétszélednek a hadak”, ahogy a kormányfő mondta. Ő aztán addig kevergetett, addig rakott a tűzre, amíg biztos nem lehetett abban, hogy forrón bugyborékol már a tartósítandó indulat. Ha később előszedik és feltálalják, olyan lesz, mint a friss. Kiderült, hogy gigászi küzdelem zajlik a Galaxisban: a Fény és a Sötétség, a Jó és a Rossz, Orbán és Soros vívja csatáját, személyesen. Mint megtudtuk, szerencsére „a magyarok támogatják a kormányt”. Jó, én nem annyira, de már megszoktam, az istennek se kapok egy pici helyet sem a nemzetben. Bár most talán nem is baj, régi mondás, hogy nem jó ott lenni, ahol az elefántok üzekednek. Hát még, ha bajvívnak. Úgyse vennék sok hasznomat, nincs bennem kellő áldozatkészség, márpedig elhangzott, hogy „a nemzetszolgálat néha személyes áldozatot kíván”. Ami ezúttal abból állt, hogy kellett mondani egy „csendes imát Angela Merkel győzelméért”. Ez tényleg komoly önmegtagadást követelhetett az egybegyűlt nemzetszolgáktól, de mit lehet tenni, ha a másik jelölt, ez a Schulz még jobban rühelli Orbánt. Ha lehet. Viszont mi is őt, Merkelestül, úgyhogy az az ima tényleg elég csendes lehetett.

Ám mi van, ha Soros ne adj isten visszavonul vagy ágynak esik? Képes rá, amilyen gonosz, és akkor ránk romlik minden, amit befőztek nekünk! De aggodalomra semmi ok. Van másik. Mármint másik Soros. Előkészítették azt is. A Vajna-tévé portrét tálalt fel Soros fiáról, Alexanderről. A „Tények”-ben, tehát egészen biztosan tény minden, amit bemutattak. Rettenetes dolgokat tudtunk meg. Apja fia! A TV2 szerint csak azért settenkedett ide Budapestre, hogy idősebb Soros „hálózatával…részletesen átbeszéljék az Orbán elleni háború teendőit”. Mit várjunk tőle, züllött alak, „már 14 évesen bulikat szervezett az osztálytársainak apja házában”, és „folyamatosan bővíti ruhatárát”. Itt a pillanat, hogy bevalljam: az unokáim már hat éves koruktól születés- és névnapi bulikat szerveznek osztálytársaikkal szüleik házában, és – mivel mindent kinőnek -, folyamatosan bővül a ruhatáruk. Baj lesz még ebből.

A gyerekekről jut eszembe a befőzésen túl egy másik aktuális teendő. A szülőknek gondoskodniuk kell gyermekeik hasznos és kellemes nyári elfoglaltságáról. Nagyjaink ebben is példát mutatnak. Semmi napközis tábor vagy falusi nagyszülők. Az MNB elnök kisfia megkapta az Origo többségi tulajdonát, azzal játszhat kedvére, sokat már nem ronthat rajta. Mészáros Lőrinc gyermekeinek egy építőipari céget és öt-hat más vállalkozást adott apuka, és hogy ne kulcsos gyerekként kelljen kallódniuk a nyáron, milliárdos állami megrendelésekkel kötik le őket. Sajnos nem mindenütt törődnek így a kicsinyekkel. Az Európai Bizottság román biztosa szerint Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha rokonával nyeretné meg a közbeszerzést. Micsoda ország! Ott még a nyár sem lehet az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.