2017. július 25., kedd

ORBÁNKIRÁLY EGYEDÜLI KÍNJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.25.


...Mivel tudjuk, hogy az erőteljes nemzeti tulajdon az, ami Orbán Viktor, vagy strómanjai és holdudvara személyes tulajdona, ebbe senki nem ugathat bele, nem feszegetheti az ezzel kapcsolatos miérteket. Alapvetés, hogy az alattvalóknak kötelességük megtermelni mindazt a szépet és jót, ami aztán megváltoztatja a jellegét, és az elvtik tulajdonába kerül. Cserébe a diktátorokkal pacsizó sufnijogász megvédi a rettegő jobbágyokat még saját maguktól is.

Nemzeti szerencsétlenség, hogy az erkölcsi hulla, egyebekben félig tehetségtelen kisember csak a politika, azaz a közpénzek megcsapolása révén tudta elérni, hogy valaki legyen. A közöshöz viszont a köznek is köze van, ezért a még működő sajtó, amely nem a kormány munkáját segíti, mint Azerbajdzsánban, eltakarítandó. Soros és Simicska megteheti, hogy lepereg róluk a mocskolódás, a munkájukat végző, kiszolgáltatott újságírók személyükben megtámadása viszont sokkal hatásosabb manőver lehet. Embereket megtörni, nem csak fizikai bántalmazással lehet. Ott még nem tartunk.

Tehát más olvasatban: a választásokig hátralévő hónapokban a kormány még véletlenül sem azért fog dolgozni, hogy amit hét év alatt elmulasztottak, tönkrevágtak, azt legalább a látszat kedvéért és legalább töredékében megpróbálják helyrerakni, jobbá tenni. Nem. Inkább kinyírják a nem lojális újságírókat, mert akkor megszűnnek a gondok, bajok. Ja, nem. A szarkupac marad, de legalább nem lesz, aki írjon, beszéljen róla. Amit nem tud meg a sajtó, az nincs.

Miközben egy választási kampányban még a legelvetemültebb helyeken is az életkörülmények, az ország helyzetének javításáról szólnak a diskurzusok, Orbánkirály egyedüli kínja, hogy miként konszolidálhatja és betonozhatja be a nemzeti diktatúrát. Ami sajnos még mindig nem tökéletes, mert működik még a nem kormánypárti sajtó. Pozitív, előremutató kormányzati program helyett a gennyes sárdobálás, az agresszív fröcsögés lesz. Ennyit tudnak. Ezt tudja minden olyan korrupt fazon, aki zsinórban két darab kétharmados felhatalmazást arra használ, hogy szétverjen egy országot.

Már csak egy dologban reménykedhetünk. Hogy ez valójában a sikerpropagandán túli összefosás állapota. Minden látszat ellenére, a NER recseg és ropog. Márpedig akinek minden energiája arra megy el, hogy toldozza-foldozza a tákolmányt, hogy nehogy a fejére omoljon, az előbb-utóbb elfárad és hibázni fog. Orbán pedig pontosan azért fog eltaknyolni, mert az egész rendszere a hatalom mindenáron megőrzésére épül. Mert nem kormányozni, építeni, jobbá tenni akar, hanem hatalomban maradni. Ehhez őtudatrepedése viszont már régen kevés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.