2017. július 5., szerda

PANCSIKÁLÓ - KÉRDŐSZAVAKBAN

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.07.05.


Mit, mennyit, honnan és hová, kinek, minek, mivel – és főleg, hogy kivel. Kérdőszavak, amelyeket napestig sorolhatnánk, ha azt szeretnénk tudni, hogy a jelenlegi kormány és holdudvara miként is tollasodott meg ennyire.

Így aztán kérdezhetnénk tovább, hol, mikor, hogyan és miképp, és folytathatnánk napestig. Forró ősz vár ránk, mert Soros György mindent el fog követni, hogy olyan kormány legyen, amely úgy táncol, ahogy ő fütyül – mondta Orbán a Bálnában. De nem ettől forró, hanem többek között az alábbiaktól.

Hogy miből van X-nek és Y-nak annyi dohánya – gondolom, arra többen is kíváncsiak lennének. No, nem irigységből, vagy valami efféléből, hanem csak úgy tudni szeretnék, hogy egyeseknek miért sikerült, másoknak meg miért nem. Hogy akinek semmije sincs, az valóban annyit is ér-e, hogy a lázári szegénység definíció mit is jelent valójában. Hogyan kaparnak egyesek, gyűjtve és építkezve kockáról, kockára, míg másoknak ez nem adatik meg. Valóban szemesnek áll-e a világ, meg ügyeskedőknek, azoknak, akik felismerik, hogy jókor kell lenni, jó helyen.

Én azért megnézetném a belügyi szolgálati lakások eladási körülményeit is, nemcsak a honvédelmiekét. Érdekelne például, hogy rendőri vezetők és csókosaik mennyiért és milyen körülmények között vásárolták meg szolgálati lakásukat, majd azokat aztán mennyiért adták el?

Zugló és Rózsadomb értékes helyein voltak ezek a lakások. Aki jókor volt jó helyen, az pénzt tudott belőlük fialtatni. Aki esetleg már elfelejtette volna, „szolgálati háza” volt a Fidesznek is. Az ominózus székházügyről van szó, amit az akkor kormányzó MDF egy titkos kormányhatározattal – a hírek szerint a Fidesszel együtt – megszerzett, majd túladva azon, pénzre váltotta az egészet. Ez csak egy morzsalék abból a marha nagy fineszes szeletből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.