2017. július 22., szombat

RÁKOSINAK NEM JUTOTT ESZÉBE, DE ORBÁN MEGTETTE: A SAJÁT KAMU HÁZI INTÉZETE KÖZPÉNZBŐL KIDERÍTETTE, HOGY ORBÁN MEKKORA NAGY ÁLLAMFÉRFI


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.07.21.


Orbán Viktor jobban képviseli a magyar nemzetet, mint Kossuth Lajos, vagy Petőfi Sándor - ez a Nemzetstratégiai Intézet kutatásából derült ki. Minderről Szász János, a közpénzen fenntartott kamuintézet elnöke Tusnádfürdőn számolt be.

A magyar állami fenntartású (vagyis a mi adóforintjainkból dolgozó) Nemzetstratégiai Kutatóintézet állítólag kikutatta, hogy a jelenlegi Orbán-kormány tette a legtöbbet a határon túliakért.

Orbán Viktor pedig jobban képviseli a magyar nemzetet, mint Kossuth Lajos vagy akár Széchenyi István
...

Mi a fene az a Nemzetstratégiai Kutatóintézet?


A hvg.hu megpróbált ennek utánajárni; mert a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek igazából nincs semmilyen tevékenysége (kutatások, események, folyóiratok), mégis, milliárdok mennek el rá. Még maguk a romániai magyarok is úgy vélekednek róla, hogy az egész egy nagy kamu. Viszont milliárdokat kapnak - ahogy a HVG kiderítette.

Annyi azért kiderült:
  • nincsenek kutatói ösztöndíjai,
  • nem tudni, hogy mit kutat,
  • alig költ könyvekre és folyóiratokra.

2014-ben a hvg.hu-nak is nehézséget okozott a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet felkutatása.

Könyvre 42 ezer forintot, külföldi kiküldetésekre, reklámkiadásokra és reprezentációra viszont 37 milliót költöttek csak abban az évben. Amúgy a Kutatóintézet néven semmit nem csináló valamilje a Miniszterelnökség évi 1,3 milliárd forintból gazdálkodó háttérintézete. A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet (NSKI) egy volt romániai magyar politikus, Szász Jenő vezeti, akit baráti kapcsolat fűz Kövér Lászlóhoz.

A portál adatigényléssel kikérte az intézet 2014-es költségvetését, állománytábláját, továbbá a pénzügyi és tevékenységi beszámolóját. Ebből kiderül, hogy az intézet vezetője évi 12,5 millió forintot keres, a munkatársaknak pedig 4,3 milliót adtak üdülési hozzájárulás címen.

Vagyis: jól keresnek és üdülnek a mi pénzünkön.

Érdemes a HVG cikkeit végigkattingatni a témában, fergeteges...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.