2017. július 4., kedd

"TANULJUNK MEG ELFOGADNI" (KÖNYVAJÁNLÓ)

AZ ÉLET NEM MINDIG HABOSTORTA BLOG
Szerző: RIARIA
2017.07.04.


"Csak ritkán vagyunk megelégedve azzal, amink van. Az üzletember szeretné növelni a jövedelmét, a felesége szeretne szebb és drágább függönyöket, a lányuk azon kesereg, hogy nem elég karcsú, a fiuk jobb futballista szeretne lenni. Amíg nincs autónk, mindenáron akarunk egyet. Nem fontos, milyet. Az a fontos, hogy legyen négy kereke és guruljon, ha nyomjuk a gázt. Valamikor egy ötéves tragacsunk volt, és szégyelltünk a szomszéd vadonatúj Fordja mellett parkolni. Vágytunk valami jobbra." - Elégedetlenek vagyunk. - állítja Donald Norfolk Stresszkalauz című könyvében.

Mintha minden ellenünk játszana össze. Nem értjük, miért is van ez. Sok stressz forrása ez az elégedetlenség. Sok szeretettel ajánlom a fent idézett sorokat a figyelmedbe, érdemes elgondolkodni, vajon tényleg mi is hasonlóan viselkedünk-e. Minden vágyunk sokszor, hogy vegyünk valamit magunknak. Nem baj, ha van már más színben otthon belőle, láttuk egy reklámban, mennyire vonzó is azon a manökenen az a bézs színű ruha. A reklámok sokszor ellenünk játszanak. Vágyat ébresztenek bizonyos dolgok után, és mi úgy vagyunk programozva, hogy máris szaladunk, és utánozzuk a reklámban szereplő személyeket. Nem tudjuk élvezni azt, ami már a miénk. Ezért kell megtanulnunk elfogadni. És megbecsülni azt, ami már a miénk.

Nincs sok ruhám, mégis néha halomban fekszenek egymáson, mert nem tudom eldönteni melyiket is vegyem fel. Pedig sokszor elég lenne kinézni az ablakon, és ha süt a nap, akkor rövidujjút, ha hideg van, akkor hosszúujjút kell felvennem, és a kérdés el van döntve. Mégis valami hajt, hogy ha boltba megyek, vegyek egy új felsőt. Nézzünk csak körül a saját házunk táján. Miért nem vagyunk megelégedve azzal, amit már egyszer sikerült megszereznünk magunknak, a vágyunk erősebb az elégedettség érzésénél. Ez a fránya birtoklási vágy! Ez a bűnös. Mindig egyre többet és többet szeretnénk. Azt hisszük, hogy ezzel biztonságot teremtünk magunknak. De talán még ez sem elég...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.