2017. július 14., péntek

VIZES VB: A CSALÁDI BIZNISZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.07.14.


Úgy látszik, nem csak autópálya építések és stadion felújítások kerülnek kormányközeli családok és rokonaik kezébe, de már a mai napon rajtoló vizes világbajnokság is bőven teremtett lehetőséget családi vállalkozások bővítésére. A jó egy hónapja Matolcsy György rokonainak kezébe került Pécsi sörfőzde nyerte meg a világbajnokságra kiírt sörbeszállítói pályázatot. Így a nagyüzemi sörök közül, csak – az itthon legkevesebb termékkel rendelkező – Pécsi sörfőzde sörei lesznek kaphatóak.

Mi ez, ha nem világsiker? Természetesen az ügyben érintettek tagadják, hogy bármiféle összefüggés lenne a családi nagybevásárlás és az exkluzivitás között, mivel ők már sokkal korábban megkezdték a tárgyalásokat a pécsi céggel. Véletlen, merő véletlen, hogy a haszon ismét kormányközeli zsebekben landol.

Mint ahogy biztosan az is véletlen, hogy Andy Vajna feleségének, Vajna Tímeának a cége az, amely a hostesseket biztosítja a világbajnokság helyszínein. Arról nem beszélve, hogy a több tízmilliós veszteséget felhalmozó fánkozó is nagy erőkkel van jelen a helyszínen. Ezen a világbajnokságon már a kezdete előtt is annyi visszaélésre derült fény, mint egy jó 4 éves kormányzás ideje alatt. Legyünk nagyon biztosak benne: amit csak el lehetett mutyizni, azt el is mutyizták. A vizes vb már a kezdete előtt adófizetői forintok milliárdjaiba került, mely összeg soha a büdös életben nem fog megtérülni. Ez a tény azonban a kormányt cseppet sem izgatja, ameddig ezek az adófizetői pénzek – lassan elvesztve közpénz jellegüket – a kormány, a rokonak és barátok zsebében landoltak, addig maradéktalanul boldogak lesznek teljesítményükkel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.