2017. augusztus 1., kedd

A BOSSZÚÁLLÓK: POLGÁRHÁBORÚ ÚJ RÉSZÉT A MAGYAR ÚSZÓSZÖVETSÉGBEN FORGATJÁK MAJD

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.08.01.


A Fidesz által besuvasztott új elnök nem seper jól az úszók szerint

Az Index szerint úgy néz ki, el is jött az elnökváltás ideje. A hatalmi harc mindenesetre már elkezdődött: két frakció kezd kialakulni az Úszószövetségben.

Hosszú és kíméletlen írás jelent meg Bienerth Gusztáv munkamódszereiről az Index egyik cikkében, még májusban.

Az írást úgy lehetne röviden összefoglalni: 
az új elnök ugyanott folytatta, ahol Gyárfás abbahagyta.
  • Furcsa kinevezések,
  • fideszes kapcsolatok,
  • apró stikák, visszaélések,
  • a szakmai szempontok figyelmen kívül hagyása
jellemezte a cikk szerint az utóbbi hónapokat. Minden olyan húzás, amiért Gyárfásból elege lett az úszóknak.

Egy másik írás szerint a februárban még a politika teljes támogatásával megválasztott úszószövetség-elnök körül már májusra teljesen elfogyott a levegő. Ennek több jele is van:
A májusi közgyűlésen Darnyi Tamás még a szövetség – azaz lényegében Bienerth Gusztáv – jelöltjeként indult az elnökségi tagságért. Mostanra a leváltását követeli.
Bienerth Gusztáv a vb-n nem adott egy érmet sem, míg például az a Csurka Gergely, aki előmenetelét a nemzetközi szövetségnél (FINA) megakadályozta volna, igen. A magyar elnöknek felajánlották a 4x200-as váltónál a pódiumra lépést, de nem fogadta el.
Tegnap az úszók (köztük Darnyi is) és a szakma egy része közleményt adott ki, amiben Bienerth Gusztáv távozását követelik.

Székely Éva, Darnyi Tamás, Szabó József, Hargitay András és Risztov Éva is változást sürget a szövetség élén, mellettük pedig több neves edző, edzők például Turi György, Plagányi Zsolt és Petrov Iván is igen keményen nekiment Bienerth-nek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése