2017. augusztus 17., csütörtök

A FIDESZ PÓRÁZON VEZETETT KONCEPCIÓS ÜGYEI - II.

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.08.17. 


Az elhíresült kémperben 2013-ban első fokon egy évtől két év tíz hónapig terjedő letöltendő börtönbüntetésre ítélték a vádlottakat. Másodfokon 2015-ben eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezték a mindezt. A megismételt elsőfokú eljárásban, 2016. szeptemberben a vádlottak felmentéséről rendelkeztek. Hiába, no, majd minden esztendőre jutott valami említésre méltó! Csak azt tudnám, hogy azonos történeti tényállást miként lehet ennyiféleképpen szakmailag felelősen megítélni. Persze nekem is vannak sejtéseim.

A járulékos veszteségek éppúgy, mint a Hagyó ügyben itt is nyomon követhetők. Míg a Nokia dobozos ügyben eljáró ügyész ellen fegyelmi eljárás is indult, majd szakmai hibákra hivatkozva jogsértő módon kirúgták, mert ellenállt a politikai megfelelés kényszerének, addig a kémperben eljáró nyomozati hadbírót nyugdíjazták és még vádat is emeltek ellene. Mindezt tették azt követően, hogy az ügyészi indítvány ellenére nem rendelte el Szilvásy előzetes letartóztatását. Ma már a Hagyó ügyben hivatalvesztéssel sújtott egyenes tartású ügyész védőként keresi kenyerét, a nyomozati hadbírót pedig felmentették az ellene hozott vádak alól.

És az ész megállt, amikor arról szóltak a hírek, hogy a kémperben első fokon eljáró – és a jelek szerint súlyos eljárási hibákat elkövető – Debreceni Törvényszék katonai tanácsának egyik tagját a Bocskai Lövészdandár parancsnoki posztjáról az elsőfokú ítélet után nem sokkal előléptették, és a szárazföldi haderő élére nevezték ki. No, komment! Ezt játsszák ezek az illiberális államépítők ebben az országban!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.