2017. augusztus 15., kedd

"A GYŰLÖLET TANYÁJA LETTÜNK"

SZÁRKLIKK BLOG
Szerző: Róna Péter
2017.08.15.


Róna Péter szerint, ha az ellenzék nem szedi magát össze, nem lesz esélye a kormányváltásra, akkor pedig Magyarország helye az európai közösségben megszűnik. A közgazdász úgy látja, egy új, választási pártot kellene létrehozni.

Róna Péter szerint Magyarország egy mélységes erkölcsi válságban szenved, az ország a gyűlölet tanyája lett. "A gyűlölködés, a gyanakvás, a rosszindulat és az összeférhetetlenség országa lettünk" - fogalmazott az Egyenesen stúdiójában. Szerinte ilyen körülmények között teljesen kilátástalan, hogy össze tudjunk hozni valamit, amire büszkék lehetünk.

Úgy látja, hiányzik a szükséges önbecsülés és nem hiszünk önmagunkban. "Nem arról van szó, hogy mint én, ember, milyen ember vagyok. Nem arról van szó, hogy én, mint keresztény, komolyan veszem az irgalmasság, az emberi felebaráti szeretet keresztény tanításait. Hanem arról van szó, hogy én magyar hazafi vagyok, és akkor különb vagyok mindenki másnál". Szerinte ez az észjárás egy szétszakított társadalomhoz vezet, nem csak belülről, de a világhoz képest is leszakadunk. Ha a választások után folytatódik a jelenlegi politika, akkor "Magyarország kipenderül ez unióból", ismételte meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.