2017. augusztus 2., szerda

A KORMÁNY "KIZSEBELTE" AZ ORSZÁGOT, HEVENY "HAZASZERETETÉNEK" JEGYÉBEN

CIVILHETES BLOG
Szerző: Prof. Dt. Lakatos Gyula
2017.08.02.


A hamis ideológia kifosztja azokat, akiket felmagasztal!

Úgy látom a közösségi portálokon is, hogy kezd kialakulni két egymással ellentétes áramlat: az egyik forrása a társadalmi többség és a maradék értelmiség, a másik a kormány megroggyant hazai és nemzetközi tekintélye, aminek megjelenése nyilvánvaló jele annak, hogy elmozdulunk lassan a mély politikai, társadalmi lápból. 
A kerékkötő, az állam! Valós félelemből még kerékkötője a változásoknak, haladásnak! Fogják, „akasztják a tengelyt” a közjogi holt pontokban, ahol még lehet.
Nem lehet nem észrevenni, a nemzeti, nacionalista, soviniszta álcázással az ország, az emberek millióinak tönkretételét!
A közjogi ostobaságoknak feltartóztathatatlan rothadása körül hajtja ki friss szálait, egyelőre szellemi, kulturális síkon, a társadalom rendezettségének igénye. Látni kell ezt is, a politikai dekadencia őrjöngései mellett!
Kik mertek volna néhány évvel ezelőtt olyasmit mondani, főleg írni: hagyják már abba ezt az álságos nemzetiszínű bolondítását a népnek! Nem látják, hogy egészen más baja van az országnak, az állampolgároknak, nem a nemzetiszínű pántlikákkal van baja, meg azzal, hogy magyarul illik káromkodni, pálinkázás közben a Parlamentben, az Országgyűlésben! Ami nem is az ország háza (mint ahogyan a templom sem Isten Háza, hanem az egyházaké) régóta!
Néhányan, a közösség naivitásával, és a jobb élet iránt érzett reményeivel visszaélve, kisajátították maguknak az ország házát, a nemzetet, a vagyonát, történelmi múltját, persze a pénzét is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.