2017. augusztus 1., kedd

A MAGYAR KORMÁNY MEG SEM PRÓBÁLTA MEGSZEREZNI A LEGNAGYOBB ZSÁKMÁNYT, AMIT A BREXITTEL NYERNI LEHET

444.HU
Szerző: Czinkóczi Sándor
2017.08.01.


Amikor Orbán Viktor a tusnádfürdői beszédében az erős országról szóló elképzeléseit sorolta, megemlítette, hogy ennek része az is, hogy futball-világbajnokságot leszámítva nincs olyan nagy világesemény, amit ne tudna Budapest vendégül látni. Hozzátette azt is, hogy „a fővárosunk többre képes annál, minthogy a mai magyar államot szolgálja ki”. Ez tényleg klasszul hangzik, de úgy tűnik, hogy ha nem sportrendezvényekről van szó, sajnos már nem ilyen magabiztos a kormány. 

Az Európai Bizottság keddi közleménye szerint Magyarország egyikre sem pályázik a a Londonból elköltöző uniós ügynökségek közül.

Mivel Nagy-Britannia hamarosan kilép az Európai Unióból, Brüsszelnek sürgősen más tagállamba kell költöztetnie két nagyon fontos londoni intézményét: az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) és az Európai Bankhatóságot (EBA).

Ezek nagyon fontos intézmények:
Az Európai Gyógyszerügynökség foglalkozik az EU-ban forgalomban lévő gyógyszerek engedélyezésével és ellenőrzésével.

Az Európai Bankhatóság pedig az európai bankszektor szabályozását felügyeli.


Idén februárban Lázár János bejelentette, hogy a kormány szeretné, ha a kettő közül legalább az egyik Magyarországra költözne. Márciusban pedig már a kormány hivatalos honlapján is megjelent, hogy beszállunk a versenybe.

És tényleg nem lett volna rossz ötlet. Amellett, hogy az Európai Gyógyszerügyügynökség hatalmas előnyt jelentett volna hazai gyógyszeriparnak, az Európai Bankhatóság pedig a pénzügyi szektornak, a költözés azt jelentette volna, hogy az intézményekkel az országba jött volna a személyi állomány is
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.