2017. augusztus 9., szerda

A MAGYAROK FELE EL SEM TUD MENNI NYARALNI, MÉSZÁROSÉK LUXUSYACHTTAL SZELIK A HABOKAT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.08.09.


Az igazán mélyszegénységben élőkhöz valószínűleg ez a hír el sem jut, hiszen nincsen otthon internetük, a „közmédia” erről pedig nem számol be.

Az Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak mintegy 33 százaléka nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Talán nem meglepő módon ez az arány magasabb, majdnem 35% a gyermekes családok, és alacsonyabb, 31,3% a gyermekek nélküli családok esetében – írta a Portfolio.hu pár hete.

A legkevesebb gondja a nyaralás kifizetésével Svédországban, Luxemburgban és Dániában van az embereknek, de rajtuk kívül a finnek, az osztrákok és a hollandok sem panaszkodhatnak.

A legrosszabb helyzetben a románok és a horvátok vannak, ott 10-ből 6 ember nem tud megengedni magának egy hét napos kiruccanást. Romániában egyébként a legmagasabb az arány 66,6 százalékkal.

Magyarország Ciprussal, Görögországgal és Bulgáriával van egy szinten ebben az összevetésben:
nálunk az emberek felének nincs pénze arra, hogy egy egyhetes nyaralást kifizessen.

Van egy jó hír is. 5 év alatt 15,6 százalékponttal javult a helyzet, vagyis ennyivel kevesebben lettek azok a magyarok, akiknek anyagilag gondot jelent a nyaralás.

Van azonban egy magyar, aki 2024-re a világ leggazdagabb embere lehet és többet keres, mint Neymar: Mészáros Lőrinc. Neki – ennyi pályázat, közbeszerzés és megbízás elnyerése után -
nincs semmire gondja és idén is luxusjachttal szeli a horvát vizeket.

Sőt, idén a felcsúti milliárdos lánya és újdonsült férje is használja a rejtélyes csodahajót- írta a Magyar Narancs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.