2017. augusztus 12., szombat

A SEMMIBŐL FELHANGZÓ ALLAHU AKBAR KIÁLTÁSBA LŐTTE BELE NYÍLVESSZEJÉT A FIDESZES KÉPVISELŐ HAVERJA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.08.12.


„Bástyalövés lesz Egerben!!! Mónus József, a Fehér Farkas, augusztus 11-én, 15 óra 52 perckor lő majd íjjal a várból a Dobó térre” – harangozta be a fideszes Nyitrai Zsolt a Facebookon. A helyiek marhára nem akarták ezt az egészet, az Íjászszövetség szerint a mutatvány veszélyes, de mindez mit sem számított. Mónus kilőtte azt a bizonyos nyílvesszőt. Ennél pedig csak az volt nagyobb baj, amit utána mondott.

„Próbálják az esemény pozitív oldalát nézni, és ne riogassanak azzal, hogy valakit esetleg fejen találnak egy nyílvesszővel” – nyilatkozta a minap a térség országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt. A fideszes Nyitrai egyébként nagyon jóban van Mónus Józseffel, nem véletlen, hogy nála lobbizta ki az íjász, hogy bemutathassa ezt a gyakorlatot. Nyitrai persze meg is ragadta az alkalmat az önfényezésre: „inkább örüljünk, hogy a kezdeményezésemre nemrég nemzeti emlékhellyé nyilvánított egri várból is megteszi ezt, növelve ezzel a város vonzerejét”.

Lássuk akkor, mi is volt ez a szuper látványosság: Mónus, aki egyébként nem tagja a mutatványától elhatárolódó Magyar Íjász Szövetségnek, az egri vár Dobó bástyájából a Dobó téren elhelyezett szalmabálákra lőtt, amelyekre törököket festettek. A tér közepét kiürítették, kordon mögül lehetett nézni az becsapódó nyílvesszőt, az eseményt a Fidesz kedvenc biztonsági szolgálata, a Valton felügyelte. Azt nem tudni, mibe fájt mindez, ugyanis nem közölték.

És akkor essen némi szó a végeredményről. Mónus „Harcolj!” felkiáltással lőtt. Senkit sem talált fejen a nyílvessző. Elsőre elhibázta. Másodikra betalált.

A produkciót nem ez teszi problematikussá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.