2017. augusztus 19., szombat

AZ ÜNNEP ÜZENETE: ORBÁN VAGY SOROS

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.19.


Az ünnep szónokai valószínűleg a legkevesebbet István királyról fognak beszélni. A Fidesz agitációs és propaganda osztálya – Habony- és Rogán-művek – által kiadott sillabuszt olvasva, egyértelmű, hogy az ország minden szegletében sorosozni fognak. Morbidnak gondolom azt – ami a Fidesz klienseinek természetes –, hogy nagy királyunk emlékét, tetteit így képesek megszentségteleníteni. Méltatlan Szent Istvánhoz, szégyen Magyarországra. Aki ehhez a nevét adja, az – hogyan is írjam – képes lehet bármilyen gaztett elkövetésére

Holnap ünnepelünk. Ahogyan az utóbbi években megszokhattuk, megosztottan. Egyik oldalon a „nemzet aki nem lehet” ellenzékben, a másikon a Jobbik szimpatizánsai, a harmadik táborban – vegyük most egy kalap alá őket –a demokratikus ellenzék pártjai ünnepelnek.

Hazánkban 2002 óta az ünnep sem arról szól, mint tőlünk nyugatabbra. Franciaországban július 14-ét, minden francia a magáénak érzi, de gondolom, az Egyesült Államokban július 4-e valamennyi amerikai számára szent nap.

A Fidesz 15 évvel ezelőtti választási vereségével valami eltört. Orbán először a kokárdát sajátította ki, majd a nemzettel azonosította magát. Azóta nincsenek igazi ünnepeink. Emlékszünk még arra, amikor a fővárosban március 15-én Demszky Gábort, a demokratikus ellenzék egykori tagját, tojással dobálták meg a Fidesztől talán nem is távolinak mondható radikálisok. Az 1956-os forradalom 50. évfordulójának az „ünnepléséről” pedig még írni is szégyen.

Augusztus 20-án államalapító királyunkra, Szent Istvánra emlékezünk. Egyben köszöntjük az új kenyeret is.

Az ünnep szónokai valószínűleg a legkevesebbet István királyról fognak beszélni. A Fidesz agitációs és propaganda osztálya – Habony- és Rogán-művek – által kiadott sillabuszt olvasva, egyértelmű, hogy az ország minden szegletében sorosozni fognak. Morbidnak gondolom azt – ami a Fidesz klienseinek természetes –, hogy nagy királyunk emlékét, tetteit így képesek megszentségteleníteni. Méltatlan Szent Istvánhoz, szégyen Magyarországra. Aki ehhez a nevét adja, az – hogyan is írjam – képes lehet bármilyen gaztett elkövetésére.

A holnapi, ünnepinek hazudott beszédek nem a honalapításról szólnak. Nem Szent István valódi üzenetét tolmácsolják a mának, napjaink hazafiainak. Már az is vitatott, ki az igazi hazafi? A Fidesz kánonjában mindazok, akik nem ismerik el a „legfelsőbb hadúr” elévülhetetlen érdemeit, jogát az „örökös miniszterelnökségre”, idegenszívűek, Soros-bérencek. Őket azért fizeti a milliárdos, ne hagyják, hogy Orbán örüljön.

Mielőtt az íráshoz kezdtem, megnéztem a feleségemmel közös bankszámlámat. Azon egyrészt messze nincs még annyi sem, mint amennyit a „nemzet miniszterelnöke” vagyonnyilatkozatában – teljesen őszintén – bevallott (742 ezer forint), de sajnos – ahogy eddig –, Soros most sem utalt egyetlen fillért sem. Pedig magamat azon barátaim közé sorolom, akik jövőre szeretnék – egy új fülkeforradalommal – Orbánt leváltani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.