2017. augusztus 23., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: AMERIKA VÁLASZÚT ELŐTT, ADOLF HITLER BESZÉLT PHOENIXBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.08.23.


Ma este olyasmi történt Phoenicben, ami példátlan az Egyesült Államok történetében. Az amerikai elnök náci beszédet mondott, tagadott mindent, ami amerikai és demokratikus érték, belehazudott az amerikaiak arcába. Amikor e sorokat írom, a phoenix-i konferencia-központ előtt könnygázzal oszlatják a Trump ellen tiltakozókat.

Trump Phoenixben mondott beszédet, amely után csak az Alkotmány 25. kiegészítéséről lehet beszélni, amely alkalmatlanság esetén az elnök visszahívását teszi lehetővé. Trump olyan beszédet mondott, amely szégyene az amerikai népnek, az emberi civilizációnak, a demokratikus világnak. Ez az ember közönséges fasiszta, náci, közveszélyes elmebeteg.

Az szinte szót sem érdemel, hogy a rákkal küzdő John McCain-ről úgy beszélt, mint egy kutyáról, a koreai diktátorról kedvesebb szavai voltak, mint a republikánus párt tekintélyes szenátoráról. Trump a független szabad sajtót támadta, szó szerint egyes riporterek ellen uszított, a CNN-t gyalázta, és megnevezte, hogy a sajtóban ki elfogadható, ki nem.

Trump a “washingtoni mocsárról”, ami alatt a képviselőházat és a szenátust kell érteni, úgy beszélt, mint felesleges intézményekről, amelyek Amerika ellenségei, és útjában állnak az amerikai érdekeknek. Trump Amerika ellenségeinek nevezte mindazokat, akik kritizálni és akadályozni merik őt abban, amit végre akar hajtani.

Trump uszított a bevándorlók ellen, hazudozott az illegális bevándorlókról, őket gyilkosnak nevezte, miközben Amerika egyik napról a másikra omlana össze nélkülük. Beleértve még a Trump szállodákat is. Trump közönséges hazudozást folytatott arról, ami Charlottesville-ben történt. Ezúttal is megvédte a nácikat, és az áldozatot tette felelőssé.

Szinte idézhetetlen az a sok hazugság, történelemhamisítás, kocsmai szintű hőzöngés, elmebeteg agymenés és fasiszta szöveg, amit ez az ember összehordott. Amerika többsége döbbenettel hallgatta az elnökét, és most válaszút elé került az ország: hagyja még, hogy ez az elmebeteg szörnyeteg fasiszta legyen az elnök és katasztrófába vezesse az országot, vagy ha nem, akkor most komolyan fel kell lépni ellene...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.