2017. augusztus 31., csütörtök

BULINEGYED: ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.08.31.


Talán ez az egyetlen olyan ügy ma Magyarországon, ahol a frontvonalak nem a megszokott törésvonal mentén húzódnak. A budapesti Erzsébetvárosban található bulinegyed nem úgy osztja meg az embereket, hogy az egyik oldalon a kormány támogatói, a másikon pedig ellenzői vannak. Nem jobb- és baloldali emberek állnak egymással szemben, hanem azok, akik a bulinegyedből, illetve a bulinegyedben élnek.

Pontosabban, élnének, ha ez számukra lehetővé válna. Legalábbis ezt mondják azok, akik szerdán délután a Kéthly Anna téren gyülekeztek, hogy onnan rövid várakozás után tiltakozásul az erzsébetvárosi önkormányzat elé vonuljanak.

Előző nap, ahogyan erről a FüHü is beszámolt, a vendéglátósok jelentek meg ugyanitt, ők a tervezett szigorítások miatt vonultak az utcára.

A külföldi bédekkerekben is megtalálható bulinegyed egyfelől számos embernek ad munkát, sok turistát vonz Budapestre, és nem utolsósorban, évente mintegy 6,6 milliárd forinttal gazdagítja az államháztartást. Az itt dolgozó vendéglátósok mindemellett azzal is érvelnek, hogy az itteni lakások értéke nemhogy csökkent volna a bulinegyed miatt, de éppenséggel emelkedett, hiszen számos házban hostelekként használják a lakásokat, amelyeket ily módon jól el lehet adni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.