2017. augusztus 2., szerda

CSAK ADDIG HAZUDHATNAK, AMÍG VAN AKI ELHISZI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.08.02.


Lassan egy évtizede történt, és egyáltalán nem olyan, mintha ma lett volna. Ugyanis a társadalom kollektív memóriája (tisztelet a kivételnek) egy marék szárított molylepke szintjén teljesít. Tudjuk, de akkor is.

Pedig 2008. március 9-én népszavazást tartottak Magyarországon. Az úgynevezett szociális népszavazás az egészségügyi vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a felsőoktatási tandíjat vette célba. Az akkori kormányoldal pártjai – MSZP, SZDSZ – a fenti díjak megtartása mellett, az ellenzék vezető ereje, a Fidesz pedig az eltörlésükért szállt harcba. Ma már nincs jelentősége, az MDF (béke poraira) nem állt bele a népszavazási kampányba.

Mint tudjuk, a Fidesz nevű, 2008-ban még ellenzéki párt agymosó populizmusával sikeresen megfúrta ezeket a valóban rosszul hangzó díjakat. És igen, jó látni, hogy közel 10 év után az immár nyolcadik éve kormányzó Fidesznek érdemes volt fülkék felrobbantása árán zsinórban kétszer egymás után bizalmat szavazni.

Ha van valami igazán nagyrabecsülendő az államnak pártjában, az a következetesség. Jó látni, hogy közel 10 év után elmondhatják magukról, teljes joggal feszítették keresztre az akkori kormánypártokat, hogy komolyan gondolták akkori ígéreteiket. Ehhez érdemes és elegendő is elővenni a Fidesz megsárgult, 2008-as szórólapjait, amelyekkel beleszálltak a szociális népszavazási kampányba.

Már 2012-ben is kemény volt szembesülni ezekkel az üzenetekkel, de 8 hónappal egy újabb mindent eldöntő, történelmi választás előtt, amikor is a Fidesz legnagyobb kitalált ellenfelével, Soros Györggyel és az ő többmilliós migránsáradatával kell szemebénzni, méginkább pofára ejtő a nemzeti átverés pártjának múltjában kapirgálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.