2017. augusztus 1., kedd

EGYMILLIÓ POTENCIÁLIS FIDESZ-SZAVAZÓT VETTEK A HATÁRON TÚLRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.31.


Orbán antiszemita összeesküvéselmélete és a sajtóval szembeni támadások bejelentése elhomályosította Semjén közleményét, hogy a határon kívüliek beadták az egymilliomodik állampolgársági kérelmet. Semjén világossá tette, hogy a patetikus hazafias szólamokon túl mi az, ami újabb lökést adott az egyszer már megtorpant állampolgársági igényeknek.

Mint elmondta, 2010 óta kilencmilliárd forint volt “nemzetpolitikára”, most kilencvenmilliárd s ez nem tartalmazza a gazdasági jellegű százmilliárdos befektetéseket. A Fidesz a szavazó vásárlást “össznemzeti paradigmának” nevezi, ami azt jelenti a valóságban, hogy a magyar állapolgároknak járó magyarországi támogatásokat kiterjesztik a Magyarországon adót nem fizető határon túliakra is. Legújabban az anyasági támogatást is megkapják.

Ez az oka annak, hogy újra beindult a magyar állampolgárság igénylése, s ez az oka annak is, hogy az állampolgársággal szavazati jogot is kapott határon túliak a Fideszre szavaznak. A 2004-es hazaárulásról, a “nemzetegyesítésről” szóló patetikus szövegek részben igazak. Akiket a hazafias érzés vezetett, azok az elején kiváltották az állampolgárságot. Ez egy-két százezer ember volt a legjobb indulat mellett.

Az utána újra belendült állampolgársági kérelmeket az anyagi haszonszerzés is motiválta, erre bizonyíték az is, hogy amikor a Fidesz még nem terjesztette ki a szociális juttatást a határon kívüliekre, akkor sokan különféle trükkökkel oldották meg azokat: bejelentkeztek magyarországi lakcímre, mint fiktív magyarországi lakosok, így szereztek jogosultságot. Ma már erre sincs szükség.

Ezeket a pénzügyi juttatásokat az erdélyi és más határon túli magyarok a Fidesznek és Orbánnak tulajdonítják, holott ők nem a saját pénzükből adják ezeket, hanem a magyar állampolgárok (a magyarországiak) megkérdezése nélkül azoknak a pénzéből, akiknek egy jelentős része utálja a Fideszt, és nem adna egy fillért sem olyanoknak, akik nem fizetnek Magyarországon adót. Erről nem tartott “nemzeti konzultációt” a Fidesz. De az álellenzék sem merte ezt népszavazási kérdéssé tenni, mert az is “hazaárulásnak” minősülne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.