2017. augusztus 20., vasárnap

EGYÜTT FOGJUK MEGSZÍVNI

CIVILHETES BLOG
Szerző: Hírszerkesztő
2017.08.20.


Először az okosság: „Ellenzéki körökben még mindig megy az a demagóg szöveg, hogy "Orbán elvette az emberek nyugdíj megtakarításait". - írja a kolozsvaros.com.

Egy olvasónktól kaptuk az alábbi gyöngyszemet (köszönet neki), egy kormányhű erő oldaláról másolta le és kérte, hogy osszuk meg, magyarázzuk el. Jó.

És most a választások előtt ez erősödni fog. EZÉRT EZZEL KAPCSOLATBAN.ÖSSZEFOGLALOM A VALÓS TÉNYEKET

Egy facebookos oldalon találtam. Megosztom, ahol csak lehet. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, merjünk szólni a hazug hírek terjesztőivel szemben.

Ideje lenne már felfogni hogy az a kötelező “magánnyugdíj” – az állami kasszából érkezett – a magán nyugdíjpénztárak kezelésébe. Az állam fizette a beszedett nyugdíj járulékokból, de mivel nem volt annyi nyugdíj járulék bevétel, amit oda utalt, az hiányzott az aktuális nyugdíj kifizetéseknél ezért 200 milliárd FT körüli lyukat ütött a költségvetésben.

Azért, hogy a jelenlegi nyugdíjasoknak nyugdíjat tudjon fizetni a kormány, az államnak hitelt kellett felvennie. Vagyis a kötelező magánnyugdíj pénztárak KIVONTÁK a pénzt a nyugdíjkasszából. ÉS EZ ORSZÁGUNK ELADÓSODÁSÁT NÖVELTE.

A GÖRÖG UTAT KÉSZÍTETTÉK ELŐ SZÁMUNKRA.

Arról már nem szólva, hogy mivel a pénztárak tőzsdén fektették be a befizetett nyugdíj járulékot, bármikor tönkremehettek, a pénz elúszott volna egy komolyabb pénzügyi válságnál. s a pénzügy ügyes tőzsdei manipulációkon keresztül a tőzsde spekulánsok zsebébe jutott volna..

Másfelől pedig az utolsó liberális kormány idején (Bajnai) voltak kísérletek olyan törvény megalkotására, hogy ezt a pénzt privatizálják. Vagyis a magánpénztárak tulajdonába adják, a korábbi felállás helyett, amelyben a magánpénztár csak mint a pénz kezelője, és NEM TULAJDONOSA lenne.

Na ha ez a privatizáció megtörtént volna, akkor a magyar ügyfél elvesztette volna minden jogát a befizetett járulékai felett, azaz tulajdonosból ügyféllé vált volna. HÁT ETTŐL VÉDTE MEG A NYUGDÍJKASSZÁT ÉS A jövőbeli nyugdíjasokat a kötelező magánnyugdíj rendszer megszüntetése. AKI EZT NEM KÉPES FELFOGNI, azt is megvédték.

MAGÁNNYUGDÍJ PÉNZTÁRAK ma is vannak, csak oda nem az állam kasszából megy a pénz, hanem ott az állampolgárok magán megtakarításait kezelik. Az állam ezt ma is támogatja adó kedvezményekkel! Lehet takarékoskodni..de saját pénzből!!!!

Nem kötelező használni a saját intelligenciánkat, de ha van, hát használjuk a balidióta hazug propagandájával szemben.”

Nem vagyok közgazdász, de nem is a Facebookon terjedő önjelölt tudósoktól szoktam tájékozódni.

Feltett kézzel elhiszem, hogy a jelenlegi kormány rajongótábora örömmel elhiszi a fenti butasághalmazt, csakhogy nagyjából egy szó sem igaz belőle. Az sem jelent komoly vigaszt, hogy ők éppen úgy meg fogják szívni a magánnyugdíj-alap einstandolását, mint mindenki más.

A jól hangzó hazugságokkal szemben nézzük a valóságot:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.