2017. augusztus 20., vasárnap

ELHUNYT ORBÁN ESZE, A KARAKTERGYILKOSSÁG ÉS A HAZUDOZÁS EGYIK ATYJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE 
Szerző: Amerikai Népszava
2017.08.19.


Elhunyt a “negatív kampányok” mestereként tisztelt Arthur J. Finkelstein. 72 éves volt, tüdőrákban halt meg. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak.

A kötelező részvétnyilvánítás után azonban meg kell emlékeznünk arról, hogy a világ egyik legártalmasabb figurája távozott az élők sorából, ki nyíltan vállalt meleg kapcsolata mellett konzervatív és jobboldali pártokat segített hatalomra a tanácsaival.

Azt már nyilván senki nem gondolja, hogy a konzervatív és jobboldali értékek képviselete volt sikerének titka, mert annyit már majdnem mindenki hallott Finkelsteinről, hogy ő volt az, aki a modern politikában meghonosította a politikai ellenfelek lejáratásának módszereit és “művészetét”. A karaktergyilkosság, a negatív kampány és a hazudozás nagymestere.

Finkeltsein stratégiája jól ismerhető azok számára, akik a Fidesz kommunikációját követik. Ennek lényege, hogy a politikai ellenféllel nem érvelni, vitázni kell, hanem le kell járatni. A közvéleményt féligazságokkal félre kell vezetni. Finkelstein a goebbels-i propagandát úgy hasznosította, hogy közben a legaljasabb hazugságokkal járassák le az ellenfelet.

Ennek a stratégiának a fegyvertára bővült a “fake news”, az álhírek, hamis hírek, a hazug propaganda különféle eszközeivel, s ezeknek köszönhetően Finkelstein fasisztoid, rasszista és antiszemita politikusokat is segített zsidó létére, miközben Netanjahu tanácsadója is volt. Az már önmagában mindent elmond egy emberről, ha Finkeltsein volt a tanácsadója...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.