2017. augusztus 3., csütörtök

ENGEDELMES ALATTVALÓKAT A REZSIMNEK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.08.03.


Sziasztok, jó reggelt! A csütörtökre való tekintet nélkül, úgy döntöttem, hogy a pocoknyúlfélék családjával üdvözlöm ezt a már most is érezhetően forrósodó napot, meg természetesen a kedves olvasókat. A fenti képen a világ legfotogénebb nyula látható (ili pika), Kínában él és a kihalás fenyegeti szegényt. Ezt azért tartottam fontosnak mind ide leírni, mert nyilván semmi köze ahhoz a sok finomsághoz, ami a határokon átívelő közéleti történésekkel kapcsolatos. Sőt, nemrég kaptunk egy kedves olvasói levelet is arról, hogy mennyire szar ügy ez, hogy állatos fotókkal szemléltetjük a politikai szörnyűségeket, remélhetőleg leszokunk róla. Hát pedig nem fogunk, merthogy ez hagyományosan így alakult ki, csak időközben a reggeli és esti posztok átkerültek a Facebookról a weboldalra. Úgyhogy aki emiatt nem olvas ezután, azt nagyon sajnálom.

A reggel sajnálatos vezető híre az, hogy két idős ember meghalt egy budakalászi szociális otthonban szerdán – az a Bors nevű tudományos-fantasztikus lap számolt be erről, amelyik a két napja 73. évét betölött Vajna G. András tulajdonába került. További hét embert kórházban ápolnak, a lap ételmérgezéssel magyarázta a haláleseteket. Ehhez képest az intézmény cáfolt: a nagy meleget az otthon idős, gyakran 90 év feletti, súlyos beteg lakói nagyon nehezen bírják, ezért valóban gyakran járnak hozzájuk a mentők, de nem történt náluk semmi rendkívüli esemény. Hát akkor jól van akkor. A szerencsétlen véletlenek, gondolom. Mert azokért senki nem felelős.

Hogy legyen valami a jó is: az Index cikke szerint Mészáros Lölövics és Tiborcz Pityu köre viszi a Balaton környéki telkeket. Mert ebben a kurva országban rajtuk kívül senki nem ért semmihez, és ameddig az egész haza nem kerül a klán kezére, nincs megállás. Az Orbán-família és a haveri kör újdonsült kempingtulajdonos csatolt részei nem azért harácsolnak, mert csak. Hanem azért, mert a jövőben állami támogatásokat húzhatnak be ezzel a manőverrel: egy tavalyi kormányhatározat szerint kempingfejlesztésre 5 milliárd, minőségi szálláshelyek építésére 6 milliárd, foglalkoztatásra és energetikai korszerűsítésre pedig összesen 11 milliárd forintot akar a kormány szétszórni a Balaton körül. A hülyének is megéri, nem? Ahogy a kastélyok, paloták és egyéb ingatlanok esetében is történt. Azokat sem névtelenek szokták megkaparintani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.