2017. augusztus 19., szombat

ÉS MI VÉGIGNÉZZÜK, AHOGY IGÉNYTELEN, KORRUPT TAHÓK TÖNKRETESZIK TERMÉSZETI KINCSEINKET. IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.08.19.



...És lőn. Csakazértis alapon odatették, csakazértis alapon rengeteg fát kivágtak, és az épülő betonszarkofággal csakazértis alapon tönkrebaszták a Szalajka-völgy bejáratát. Az, hogy mire elkészül a mindent elsöprő aktuálpolitikai rombolás, pusztítás újabb emlékműve, hányszorosára drágul az egész projekt, az most talán a legkevésbé fájó. (Mindenesetre valahol több tíz kilométerre felsír a Városliget, az Orczy park, a József nádor tér és a letérkövezett, egykor tájköltészetileg megénekelt Magyarország vele együtt zokog.)

Ez van. Ahova ezek lépnek, ott a fű is kiszárad. Ameddig van még kivágatlan fa az orszában, nem nyughatnak. És bár pontosan tudom, hogy a hűtő-televízió-klotyó vonzáskörzetében nyaraló, a klímaváltozás hatására (is) menetrendszerűen izzadó magyar panellakó számára nem feltétlenül téma ez, szerintem a lelkekben-agyakban véghez vitt pusztításhoz fogható csak az, amit a környezettel művel ez az eszelős bagázs.

Mert amikor eljön az az idő, hogy a most még ökölbe szorult agyú nemzeti érzelmű magyarok azt is letagadják, hogy valaha is hallottak a Fideszről és külön Orbán Viktorról, akkor már nem csak az a pénz fog hiányozni, amit a totális cinizmus jegyében betonregetegekbe öntöttek és elloptak, hanem azok a fák, azok a növények, az az egész természeti örökség, amiből csúfot űznek, amit lábbal tipornak ezek a derék hazafiak.

Igen, lehet a 2000 fő alatti településekre 3500 főt befogadni képes, üresen kongó futballstadionokat, 6000 férőhelyes lovas stadionokat építeni, sőt, e pusztulásra ítélt, ellenben harácsolásra kiváló lehetőséget nyújtó létesítményeknek a nemzeti megkerülhetetlenségére hivatkozva tönkre is lehet tenni a természetet. De nem büntetlenül, elvtársak! A nem túl távoli jövőben ennek az eszetlen, eszméletlen rombolásnak is beérnek majd a rohadó gyümölcsei.

Még akkor is, ha pillanatnyilag teljesen világos, hogy a természet kinyírása ugyanúgy nem mozgat meg hegyeket, de még kritikus tömegeket sem hoz lázba, mint a feneketlen korrupció. Pedig ez a beteg, perverz, majdhogynem szadista betonfétis apránként zabálja fel a jövőnket, és az ellopott közpénznél is nagyobb fájdalmakat fog okozni. Az, hogy a gusztustalan harácsolás nem ismer határokat szinte már napi alapvetés, de ettől még leírom – egyszemélyes, nem 500 millió forintból finanszírozott tájékoztató kampányom keretében -, hogy semmi, de a világons semmi nem indokolhatná ennek az ocsmány betonregetegnek a felhúzását. Sem Szilvásváradon, sem máshol.

Normális helyeken, normális, értelmes emberek védik, óvják az ilyen kiváló adottságú helyeket. Nem normális helyeken a szakemberek ellenvéleményének megtorlása közepette csak azért is dübörögtetik a mocskos, elvetemült megélhetési politizálás betonkeverőjét. Normális emberek, és nem kimosakodott, félművelt, becsvágyó kalandorok pontosan tudnák, hogy ennek a térségnek a legnagyobb értékét az itt található természeti területek jelentik, és bár nem kezdték még egymás között szétosztogatni a Bükki Nemzeti Parkot, a fokozottan védett területeket (Szilvásvárad Szalajka völgy, Gerennavár) magasról leszarják. Számukra ez nem érték, ezért fel sem merült, hogy bárminek úgy ugorjanak neki: szem előtt tartják, megőrzik ezt a természeti csodát. Vagy a másikat, vagy a harmadikat.

Ez van, ha semmihez nem értő, műveletlen/félművelt, ebből fakadóan állandó kisebbségi komplexussal küzdő bugrisoknak korlátlan hatalom kerül a kezükbe. És ezek üvöltik naphosszat, hogy megvédenek, hogy óvják a hazát, hogy a kultúrájukat, a kereszténységüket nem adják oda az idegenszívű háttérhatalmaknak. Ezek a fajmagyar felkapaszkodott tahók. Akik a természetet is ugyanúgy gyűlölik, mint mindazokat, akiket nem tudnak átverni a hazugságaikkal.

Már csak az a kérdés: hogyan fogjuk megmagyarázni az utódainknak, hogy végignéztük, amint egy büdöslábú csőcselék elpusztítja, kisajátítja, leamortizálja a természeti kincseinket, kiirtja a fáinkat, védett növényeinket? Tényleg az utolsó fának is neki kell essenek láncfűrésszel, hogy elég legyen?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.