2017. augusztus 16., szerda

FŐRANGÚ CSAJOKKAL HAKNIZIK A MINISZTERELNÖK FELESÉGE A TÖRTÉNELMI ORSZÁGRÉSZEKBEN

ÁTLÁTSZÓ - VIDÉKI CSAJOK BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.08.15.


Az MNB Pageo Alapítványa 15 millió forinttal támogatta az első Orbán-kormány miniszterelnökségi szövegírója, Molnár-Bánffy Kata fb-elnökségével működő alapítványt. Két másik hozzá kötődő, Romániában bejegyzett civil szervezetet magyar állami érdekeltségek pénzelnek. Molnár-Bánffy és rokona, az erdélyi arisztokrata Ugron Zsolna a miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval hakniznak Erdélyben, és határainkon belül. Női brandépítés és főnemesi nosztalgia.

„Dolgozott (…) a miniszterelnök szövegírójaként, majd egy több minisztériumot kiszolgáló szövegíró csoport vezetőjeként. Munkája során azt a megtisztelő lehetőséget kapta, hogy közelről figyelhette egy valódi First Lady mindennapjait, akin ez a szerep cseppet sem lötyögött” – ez Ladies First Consulting, nőknek szóló, személyre szabott kommunikációs tanácsadást kínáló pr-cég oldalán olvasható az alapító Molnár-Bánffy Katáról.

Életrajzából kiokoskodható, hogy a miniszterelnök Orbán Viktor, a First Lady pedig Lévai Anikó. Molnár-Bánffy 1998-2006-ban dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, 2002 után gyed-en volt.

A mostanra inkább vegetáló cégecskének tűnő Ladies First kommunikációs tanácsadójaként Ugron Zsolna, közmédiás riporter, író van feltüntetve az oldalon. Ő Molnár-Bánffy rokona, mindketten erdélyi arisztokrata származásúak.

A főnemesi körökbe is bejáratos informátorunk arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem csak az egykori Habsburg uralkodók leszármazottai keresik a kormány-közeli barátságokat, gyümölcsöző a nexus az erdélyi arisztokraták fiatal generációjával is, a kapocs pedig Lévai Anikó.

A Habsburgok és az Orbán-kormány kapcsolatáról itt írtunk:

A Habsburg Ottó Alapítvány elnöke lett Orbán titokzatos svájci barátja

Az erdélyi Bánffyak, és Ugron családja is restitúciós eljárásban szerezték/szerzik vissza birtokaikat a román államtól. Ez egyébként koránt sem egyedi, számos nemesi leszármazott viaskodik, pereskedik Bukarest döcögős kárpótlási procedúrája miatt.

A zabolai Ugron-Mikes birtokot Lévai Anikó még évekkel ezelőtt meglátogatta, innen az ismeretségük Ugronnal, akinek a könyvbemutatóin rendszeresen felbukkan a miniszterelnök felesége (itt és itt is egy beszámoló például). Az Úrilányok Erdélyben című Ugron-könyv Lévai-féle ajánlóját a kormányfő személyes honlapjára is feltöltötték...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.