2017. augusztus 3., csütörtök

GIGABERUHÁZÁSSAL VÉGZIK KI A FENEKETLEN-TÓ KÖRNYÉKI KERTVÁROST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2017.08.03.


Próbáljuk elképzelni, hogy történik: X, Y és Z leülnek egy asztalra kiterített Budapest térkép köré, kibogarásszák a legparányibb zöld területeket is, majd bekarikázzák, és elosztogatják a haveroknak szigorúan beépítési projektekre?IMost a XI. kerületen a sor, derül ki a Heti Válasz cikkéből: a Feneketlen-tó kertvárosias környezetébe három óriástömböt terveznek 350 lakással és 500 parkolóhelyes mélygarázzsal. A “fejlesztő” elképzelése azonban merőben eltér a helyi közösségétől.

A Horizon Development Kft. nevű fejlesztőcég 2-3 éven belül 350 lakásnyi családot költöztetne a tó közvetlen közelébe, a Diószegi út 37. szám alá, a Hotel Flamenco mellé.

A múlt heti, riadóztatott lakógyűlésen megjelent a Horizon társtulajdonos-ügyvezetője, Kovács Attila is, aki – noha még az engedélyezési tervet sem küldték el az önkormányzathoz – eldöntött tényként kezelte, hogy a Buda Gardens 36 ezer négyzetméternyi lakással megépül. Kovács voltaképpen némi hálát várna a helyiektől, amiért nem 50 ezer négyzetméter irodát tesz az 1,2 hektárra, pedig azt is megtehetné.

Voltaképpen igaz: akár ki is lehetne lakoltatni az embereket, mondjuk nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, jó hogy maradhatnak.

A környék „őslakosai” közül valaki szóvá tette, hogy a beruházás megszünteti a Feneketlen-tó környékének kertváros jellegét, ám az ügyvezető elmagyarázta a jelenlévőknek, amit ő nálunk jobban tudni vélt: a fejlesztési területen leharcolt, többnyire egyszintes üzemegységek, raktárak találhatók (ez azért humoros, mert a Buda Gardens honlapján e szókkal csábítanak ide költözésre: “a Feneketlen-tó és a park közelsége, illetve a környék jellemzően lakóövezeti jellege garancia a nyugodt környezetre”)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.