2017. augusztus 20., vasárnap

GONDOLATOK LÁZÁRTÓL NYUGATRA

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.08.19.


...A magyar kormány tehát sokkal inkább egy ellenség-képet építő retorikával, valamint egy sebtében felhúzott szarvas-csapdával látszott erősíteni az önképét. Miközben megfontolható lett volna olyan, lényegesen emberségesebb, megoldás is, ami a valós menekültek ellátását, és az ügynökök kiszűrését is szolgálta volna. Budapest provokálása, és végül a tömegek szinte válogatás nélkül nyugatra engedése helyett. De emberséget keresni ott, ahol Erdő Péter kereszténysége a szint, igazán felesleges. Így, különösen, mert Lázár szerint „Ezeréves államiságunk kötelességünké teszi azt, hogy a kontinens jövőjéről szóló vitákban hallassuk hangunkat”, valószínűleg továbbra sem az emberség, hanem a decibel lesz az úr. Miközben a miniszter megfogalmazása szerint „Európa az európaiaké, Magyarország pedig a magyaroké”.

Ami rohadt jól hangzik, de vagy nem jelent semmit, vagy Magyarország szakítását jelenti az Európai Unióval. Mert Magyarország földrajzilag mindenképpen Európában van. Átvitt értelemben ellenben nagy szívás lenne, ha ez a miniszteri állítás igaz lenne. Mert azt jelentené, hogy hazatárnának azok a százezrek, akik most a kormánynak kényelmes távolságban vannak az országtól. Javítva a foglalkoztatási statisztikát is. Ha ezek az emberek hazatérnének, akkor nem pénzt küldenének haza, hanem itthon kellene megoldani a foglalkoztatásukat. Piaci bérrel. Mert ellenkező esetben olyan tüntetéshullám alapját képezhetnék, amibe Orbán napok alatt bukhatna bele. Nem véletlen, hogy Orbán Viktor igyekszik fenntartani a nyitott határokat, ameddig csak lehet. Akik Lázárnak tapsikálnak, azok talán egyszer ezt a szempontot is mérlegelhetnék. Ahogy azt is, hogy milyen keresztény-konzervativizmus az, amelyik a keresztény menekültek elől is lezárja a határokat. Amely megoldás, az állítólag keresztény Harrach szerint, teljesen rendben levő, keresztényi cselekedet.

Az, hogy szembe megy Jézus tanításával? Az, hogy szembemegy I. István intelmeivel? Valamint a pápával? Na és. Magyarország egy olyan unortodox keresztény ország, ahol a kereszténység ilyen. Ahogy sok minden más is. A statisztikákban, a szónoklatokban minden, a szegénység, az oktatás, a gyermekek jogai, és minden más is, rendben van.

A többi? Néma csend. S maholnap talán hullaszag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.