2017. augusztus 13., vasárnap

ÍGY VAKÍTJA EL A FIDESZ ARISZTOKRÁCIÁJÁT A SAJÁT LUXUSA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.08.13.


Orbán Viktor saját vitézi rendet hoz létre, amely teljes egészében neki köszönheti kiváltságait, ezért el is várja a lojalitást a saját embereitől. A kormányfő nem véletlenül kezdi óvatosan dicsérni Horthy Miklóst, aki saját klientúráját is hasonló módon hozta létre, és tartotta fenn egészen a rendszere bukásáig. A mai elit tagjai azonban úgy viselkednek, mintha celebek lennének, és irritáló gazdagságukat ahelyett, hogy szégyellenék, minden lehetséges módon közzé is teszik. Csoda, hogy nem hallják az elesettek, a szegények, a rászorulók segélykiáltásait?

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiváltságosai ott vannak a nagy (és kicsi) sportesemények VIP páholyaiban, ott trónolnak a fesztiválok kiemelt koncertjein, a legdrágább éttermekben bonyolítják ügyleteiket, luxusautókkal vagy akár helikopterrel érkeznek szülinapi zsúrokra vagy lakodalmakra, méregdrága jachtokon pihenik ki fáradalmaikat, melyek kicsi, tengertől mentes kis hazánktól távoli tengeri kikötőkben horgonyoznak. Ha pedig szegény gyerekeket kell üdültetni a Balaton partján, akkor luxusszállást bérelnek maguknak azok, akik a projektért felelősek. Nos, a római patríciusok sem kérkedhettek jobban annak idején a gazdagságukkal, mint most a NER elitje.

De miért is gondolják ezek az emberek, hogy jár nekik a különleges elbírálás, a legjobb páholy a koncerteken, a sokmilliós fizetés, a politikai védelem, ha olykor kínos kérdésekkel bombázza őket a még mindig nem elég gyenge független sajtó? Mert Orbán Viktor azt mondta nekik, hogy nem csupán a saját életük lesz tejjel, mézzel folyó Kánaán, de ha ügyesek és persze hűségesek lesznek, akkor az ükunokáiknak sem kell majd dolgozniuk. Nem kell hozzá más, csak beállni a sorba, gondolkodás nélkül átvenni a hivatalos kormányzati kommunikáció mantráját, sorosozni, migránsozni, komcsizni, ha éppen úgy kívánja meg tőlük a miniszterelnök és szűkebb környezete, és persze okosan lopni, nem olyan pofátlanul, ahogy Voldemort nagyúr tette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.