2017. augusztus 26., szombat

ITT AZ ANGLIAI ÁLOM VÉGE?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / 
2017.08.26.


Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy a rendkívül alacsony szám elsősorban annak tudható be, hogy visszaesett az Európai Unió kelet-közép-európai tagországaiból érkezők száma.

A BBC elemzését jegyző Dominic Casciani azt írta, hogy a tavaszi parlamenti választásokat megelőzően rengeteg kelet-európai munkavállalóval beszélt, és noha érezni lehetett a Brexit okozta idegességet, egyáltalán nem volt az a benyomása, hogy ők az első fapadossal haza szeretnének utazni.

Ugyanakkor a friss adatok elég jó, átfogó képet adnak a több ezer, vagy tízezer egyéni döntésről, amit a szigetországban élő uniós munkavállalók meghoztak.

A nettó bevándorlás (ez ugye a be- és a kivándorlás adatai közti különbség) ugyanis a népszavazás óta jelentősen zuhant. Míg 2016 márciusában (tehát a Brexit-referendum előtt) 330 ezer volt, addig most 246 ezer, ami három éves negatív rekord.

A brit statisztikai hivatal becslése szerint ennek a csökkenésnek a kétharmadát az uniós állampolgárok, ezen belül is leginkább a kelet-közép-európai munkavállalók adják.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy miközben kevesebben érkeznek, mint a megelőző 12 hónapban, a koráb
binál jóval többen döntöttek úgy, hogy a maguk részéről elegük volt a nagy-britanniai életből...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.