2017. augusztus 31., csütörtök

KAPITÁNYNET: ÍGY MANIPULÁLJA AZ INTERNETET A FIDESZ

HÍRHUGÓ BLOGJA
Szerző: HírHugó
2017.08.30.



Kiszivárgott információkból tovább bővül a mozaik, pontosabb képet kaptunk arról, hogy hogyan manipulálja a közösségi oldalakat a Fidesz. 

Senkinek nem volt olyan illúziója, hogy a Fidesz ne végezne manipulációs tevékenységet a közösségi portálokon. Először az Index írt arról még 2017. tavaszán, hogy kamuprofilok tömkelege működik a Fidesz szolgálatába a Facebookon. Egy elég terjedelmes hálózatot mutatott be egy igen részletes cikkben az index (amit itt el is lehet olvasni), ahol igazából senki nem ismer személyesen senkit.

Ennek a hálózatnak azonban van egy roppant érdekes szereplője. Földi László egykori hírszerző, akivel a beépült indexes újságíró állprofiljának rögtön “csak” 36 közös ismerőse lett… Sajnos az nem derült ki, hogy Földinek pontosan milyen szerepe is van ebben a hálózatban. Az index által feltérképezett hálózat tagjai mind-mind igazából kamu, vagy legalább is annak tűnő profilok. (Nagyon régen, még 2011-ben, a Piroslap blog is leplezett le Fideszes kamuprofilokat) Közös jellemzőjük, hogy kevés ismerősük van és nem saját képet (pl egy kutya van kitéve profilképnek) vagy valami homályos kis-felbontású profilképet használnak. Általában kevés személyes információ van róluk fent a profiljukon.

Érdekes netes mozgásról számolt be először a balramagyar.hu, majd a gepnarancs.hu is. Az index cikkben szereplő hálózathoz megszólalásig hasonló szereplőkkel működik egy Kapitánynet névre keresztelt másik hálózat is. Ennek a hálózatnak az utasítást adó e-mailje landolt a Balramagyarnál...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.