2017. augusztus 22., kedd

KENYÉR HELYETT CIRKUSZ

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.21.


A kormánypárt ünnepelt – igaz, a miniszterelnök nem tisztelte meg az eseményeket. Vagy még szabadságon volt, vagy más halaszthatatlan közfeladatot látott el. Időnként szeret a meseszép Svájcba utazni, de hallani a városi legendákban egyéb útjairól is, amelyek mentális állapotával kapcsolatosak. Ezek – tudjuk – ellenőrizhetetlennek, de talán nem is állnak távol a valóságtól. Az is elképzelhető, hogy éppen a kétfarkú kutyák által állított űrállomást szemlélte meg számadójával. Nekem nem hiányzott az ünnepségekről Orbán, mint ahogyan az egész álszent bagázzsal már tele van mindenem. Azt hiszik, attól keresztények lesznek, hogy szinte minden mondatukban emlegetik a hitet, a keresztény gyökereket.

Az ország az elmúlt napokban megemlékezett Szent Istvánról, államalapító királyunkról, s egyben köszöntette az új kenyeret.

Egykor – még az átkosban – augusztus 20-a az Alkotmány ünnepe volt. Ma már hol van az alkotmány?! Alaptörvénynek nevezett valamije van a Fidesznek. Elfogadásakor – akkor még megvolt a kétharmad – gránitszilárdságúnak is nevezték, mondván, „örök életű” lesz. Hamarosan kiderült, nem is olyan szilárd, hiszen – míg tehették – a Fidesz saját hatalmi érdekeinek megfelelően, annyiszor módosította, ahányszor Orbán úri kedve diktálta. A magyar demokráciának csúfolt akármiben, két nap alatt le lehetett zavarni egy módosítást, ha a Fidesz érdeke azt követelte. Ráadásul sok alkotmányjogász kétségbe vonja az alaptörvény érvényességét, legitimitását is. De ez már egy másik történet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.