2017. augusztus 9., szerda

KÖSZÖNNYÜKFŐNÖK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.08.09.


...Kivételesen nem a mi házi zseninkről és mindenhatónkról, hanem az amerikaiakéról szeretnék szólni pár szót. Azt írja az újság, hogy a világ legnagyobb hatalmú ripacsa elvárja, hogy naponta kétszer egy komoly, sokoldalas dossziét nyomjanak a kezébe. Ebben a dossziéban nem lehet más, mint az ő nagyságát, fantasztikus zsenialitását, tévedhetetlenségét és csodálatosságát méltató cikkek és fotók sora. Ez nem csak azért érdekes, mert nem tartom kizártnak, hogy ez nálunk is divatban van, csak ugye, itt nem Trumpról szól a cucc. Azért érdekes, mert ezek szerint nem csak nálunk létezik a jól megfizetett felszopóbrigád, hanem a demokrácia büszke hazájában is. Ott is vannak pénzért bármit megíró megélhetésiek seggnyaló szervilisek, ész nélkül hívők. Na, szép.

A kolléga jó szokását követve, szétnéztem ma kivételesen én is az élet naposabbik oldalán, az Origo-PS tengely mentén, hogy ne maradjunk hurráéljen nélkül.

Két tucat kórház számára szerez be még az év végéig orvosi gépeket és műszereket, valamint informatikai eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház). A beszerzésben vásárolnak több CT és MR készüléket, érfestéshez és sugárkezeléshez szükséges készülékeket. A beszerzés összértéke 21 millárd forint – írja az MTI. Ez végre igazán jó hír. A százmilliárdokat kitevő lopások és pazarlások (tényleg, a vizes vb költségei ma még nem is emelkedtek, bár csak reggel van; nem, vicceltem, ma is emelkedtek, illetve most derült ki) mellett jónak láthatta a kormány, ha a választás előtt tesz egy látványos gesztust a társadalom felé. Köszönnyükfőnök.

Ééééés igen, filmet gyártanak a vizes világbajnokság utókommunikációja érdekében. A gyorsan lezavart közbeszerzés nyertese Kuna Szijjártóhaver Tibor és cége. A film elkészítésére összesen 230 millió forintos keret áll rendelkezésre. Emberünk egyébként összesen bő 5,2 milliárdos megbízást húzott be ezzel a gyönyörű, szívet melengető, csodálatos, agyondícsért rendezvénnyel, és tuti biztosan az első ötben van a „vb-n legtöbbet kaszáló vállalkozók” listáján. Ahol nem mellesleg szinte csak Fidesz-közeli üzletemberek tűnnek fel. Szép ez, jó ez. Tegnap például 1,3 milliárddal drágult a vizes vébé, aminek már réges rég vége van. Ahhoz képest a mai 230 millió aprópénz. De ha valaki ezeket összeszámolja és szóváteszi, akkor nyilván a kurvaanyját neki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.