2017. augusztus 28., hétfő

LMP: ESZEMENT IDŐUTAZÁS RÉSZEI VAGYUNK

INDEX.HU
Szerző: STUBNYA BENCE
2017.08.28.


Hiába fúj most keletről a szél, a széljárásnak meg kell változnia. Jó szelet kívánok mindenkinek, köszönöm szépen" - ezzel a mondattal fejezte be Vágó Gábor az LMP Putyin haza! címmel meghirdetett Kossuth téri demonstrációjának beszédét. A tüntetés alatt végig erős szél fújt, ennek ellenére a helyszínen összegyűlt 50-80 ember kitartóan hallgatta végig a rövid beszédeket, amiket visszafogott taps kísért. Egy tüntető szabályos időközönként beordította, hogy "Orbán, menekülj". A pódium mögötti épületre egy képet vetítettek, amin Orbán, Putyin, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc és Habony Árpád volt látható.

Vágó arról beszélt, hogy meg kell állítani Magyarország putyinizálódását, és azt hogy Orbán és körei szétlopják az országot. A korábban az LMP-ben politizáló, majd az Átlátszónál újságíróként dolgozó Vágó arról kezdeményezett népszavazást, hogy az állami cégek vezetői ne kereshessenek többet, mint a köztársasági elnök, ezt beszédében külön megemlítette.

Vágó után a volt MSZP-s, jelenleg független Demeter Márta arról beszélt, hogy 4 éven belül hatodszor jár Putyin Magyarországon, amivel még nem is feltétlenül lenne baj, hiszen nyugat-európai politikusok is rendszeresen tárgyalnak vele, ugyanakkor ezeknek a tárgylásoknak az "arányosságával és átláthatatlanságával" van baj. "Merkel és társai nem titokban és sunyi módon üzletelnek Putyinnal" - mondta. Demeter szerint Orbánnak nem Magyarország, hanem a strómanjai számítanak, és az hogy sokat lophassanak, és ezért nem foglalkoznak olyan alapvető nemzetbiztonsági kérdésekkel, amit például a Paks 2 projekt jelent.

"A 2018-as rendszerváltás után fel fogjuk mondani a paksi szerződést, és ennek a folyamatnak minden részlete átlátható lesz. Ezt követően pedig létrehozzuk az idegen befolyás szerzése elleni hatékony fellépés intézményeit" - mondta Demeter.

"Ha lecsap ez a vihar, én akkor is itt fogok állni, és el fogom mondani a beszédemet, és bármilyen idők is jönnek, én itt leszek, és el fogom mondani, amit a pártom üzen. Teljesen világos Paks esetében, hogy egy hatalmi projektről van szó, senkit nem kérdeztek meg róla, még a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak sincs lehetősége arra, hogy betekintsenek a részletekbe. Ez a projekt semmi másról nem szó, csak arról, hogy Orbán Viktor bármi áron pénzhez akar jutni"- mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

"Egy eszement időutazás az, aminek részei vagyunk, olyan mintha 1989 nem lett volna: ugyanolyan gyakran járnak ide orosz politikusok, mint azelőtt, a külügyminiszter hasonló gyakorisággal jelenik meg az orosz állami tévében, és az oroszok építenek atomerőművet."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.