2017. augusztus 4., péntek

LONDON VAGY ZÜRICH?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Jocó
2017.08.04.


A kérdésre a mai poszt szerzőjének, Jocónak meglehetősen markáns és egyértelmű válasza van, pedig ők a brit fővárosba sem a semmire érkeztek. Még csak azt sem mondanám, hogy nagyon nem jött be nekik London, de azért voltak hátulütői – de lássuk a részleteket!

„2014-ben költöztünk ki Londonba, én meg az asszony, 30-35 éves korosztály. Sose tartottam magam a tipikus kivándorlónak, ugyan nekünk is elegünk volt sok magyar dologból, de magunktól nem mentünk volna, enyhe lustaság és magasabb tűréshatár is szerepet játszott ebben.

Kis magyar informatikai cégnél dolgoztam, és felvettek egy csúcs informatikai céghez. Megvolt a szerződés, fizették és szervezték a költözést, ez megadta a lökést, elfogadtam az ajánlatot, mentünk.

Nagy lépés volt anyagilag, a hitelek miatt mínuszosak voltunk, de ez elég hamar átfordult. Nagy lépés volt szakmailag (habár az informatikusokat folyamatosan egyre inkább megbecsülik bárhol, és nem kell aggódni az elhelyezkedés miatt).

És ahogy várható volt, nagy változás volt világnézetileg is. Semmi bajom a magyarokkal, de nem is kerestem direkt a társaságukat, pont a százféle egyéb nemzetiség társaságát élveztem legjobban a munkahelyemen. A cég is rengeteget ad a diverzitásra, a nyitottságra, és ez baromi jól működik is..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.