2017. augusztus 27., vasárnap

MEGÁLLJ, MEGÁLLJ, KUTYA HOLLANDIA!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2017.08.26.


– Főnök, a sajtfejűek beszóltak, hogy itt korrupció van, mi legyen?

Orbán Viktor hosszan bámult maga elé, szépen lebarnult kezével szépen lebarnult homlokát gyűrögette, majd – talán, hogy időt nyerjen – a Videoton-Partizan meccsen összegyűlt szotyolahéjat átrakta öltönye bal zsebéből a jobb zsebébe. Átrakta, aztán megint vissza, hirtelenjében nem tudott mit kezdeni Szijjártó külügyér megjegyzésével, lélekben még a horvát tengerparton volt, azt hitte lesz pár napja akklimatizálódni, erre itt van ez a hülyeség. Nem akart foglalkozni politikával szeptemberig, de muszáj volt, elvégre mégsem mondhatta ennek a vadbaromnak, hogy oldja meg egyedül, azért kapja a fizetését, mert akkor hadat üzen, vagy kivezényli a Gripeneket, esetleg gazdasági bojkottot jelent be. Szijjártóval kapcsolatban semmiben sem lehetett biztos, legújabban már arra gyanakodott, hogy elhiszi, amit mond, úgyhogy megkérte Rogánt és Lázárt: óvatosan beszéljenek a miniszter előtt, mert esetleg megzavarja az igazság és lehetőleg hagyjanak rá mindent, amíg ki nem derül, hogy tényleg teljesen hülye vagy annyira jól játssza a teljesen hülyét, hogy az már a nagyszínpadra kívánkozik.

– Figyelj, Péter, mindenek előtt szia, uram, tudom, hogy nagy felelősség terhelte a válladat, amíg nem voltam itthon, bár a miniszterelnök-helyettes, Semjén nagyjából kézben tartotta a dolgokat, de azért te is csodálatosan teljesítettél.

Közben azt gondolta – 0-4, nem hiszem el, pedig szerbeket küldtünk a szerbek ellen, de aki ebbe a kurva országba beteszi a lábát, az rögtön elfelejt focizni, aki meg itt születik, az csak akkor képes egy egyeneset rúgni a labdába, ha átlépi a határt, biztos az ivóvízben van valami, vagy az éghajlat, nem tudom, de azért megkapják a tetves stadionjukat, most már nagy blama lenne félbehagyni, bár kérhetnék Putyintól pár terroristát, hogy felrobbantsák a félig kész stadiont. Esetleg. Megkérdezni Széles Gábort! – ennyit vésett fel a noteszába, és már fordult is vissza Szijjártóhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.