2017. augusztus 11., péntek

MI A BAJOM DONALD TRUMPPAL? ELMAGYARÁZOM

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2017.08.10.


Mi a bajom Trumppal? Elmagyarázom. Bár Magyarországon nem foglalkozik vele igazán a sajtó, a nemzetközi helyzet éppen igencsak forr. Nem, nem Soros és a migránsok - Kim Dzsong Un és Észak-Korea.

A világ egyik legundorítóbb diktátora, Kim Dzsong Un (aki például előszeretettel gyilkoltatja meg a saját rokonait), atomot fejlesztett és hozzá Amerikáig vivő hordozófejet. A helyzet annyira durva, hogy Japánban gyakorlatoztatják a civileket és még Oroszország és Kína is kvázi az USA oldalára állt az ENSZben (!).

Eközben Magyarországon migránsokról meg belpolitikai csatározásokról és a hőségről szólnak a hírek, talán mostanában, napokkal a történések kezdete után már kezdik felvenni a fonalat a lapok, de az írás pillanatában az indexen például csak hajtás alatti kishír van a dologról, az origón szintén.

Jött egy jelentés, amely szerint Észak-Korea már képes lehet akar Chicagót is veszélyeztetni. Mit csinál erre egy normális vezető? Nyilván nyugtatja a népet, a sajtót és a piacokat kb. így: “Mindenki őrizze meg a nyugalmát, a kormány a helyén van, tudunk a fenyegetésről és készen állunk megvédeni magunkat, ha szükséges, de azért ez még nem háborús helyzet” stb.

Mit csinál ehelyett ő? A “szorgosan dolgozó kisemberek pártfogója” a golfklubjában ülve improvizál (!) egy olyan kommünikét, amelyben olyan tűzzel és tomboló haraggal (“fire and fury”) fenyegeti Kim Dzsong Unt, “amilyet nem látott még a világ”. Tehát gyakorlatilag bejelenti az atomháborút. Észak-Korea persze nem marad adósa, közli, hogy bármelyik pillanatban kilőhetik a rakétáikat Guamra, az amerikai katonai támaszpontra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.