2017. augusztus 2., szerda

MIBŐL TUDJUK, HOGY ORBÁN HAZUDIK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: Czakó Péter
2017.08.01. 



A témát érdemes három szempontból vizsgálni.
  1. 1. Amit mond.
  2. 2. Ahogy mondja.
  3. 3. És megint csak azt, amit mond.
Ad 1.:

Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik” – mondta Orbán Viktor a Handelsblatt német gazdasági lapban megjelent interjúban 2012. október 10-én.

Ekkor már nem először nyilatkozott a hazugságokhoz fűződő viszonyáról. Először még 2006-ban egy, a CNN-nek adott interjúban állította azt, hogy ő bizony „Soha nem hazudott az embereknek.” Még ebben az évben korrigálta önmagát, amikor a Die Weltnek megerősítette ezt úgy, hogy ekkor azt mondta: „politikusként ő még soha nem hazudott”, hiszen ebben a szakmában ez az egyetlen módja annak, hogy valaki a közéletben maradhasson.

Ennek némileg ellentmondott két pávatánc között, hogy arra kért mindenkit, hogy „ne a szavait, a tetteit figyeljék.

Miért is kell valakinek azt bizonygatni, hogy nem hazudik? Tapasztalatok szerint azok teszik ezt, akik szavában, szavaiban nem lehet bízni, hinni. Ők maguk is érzik ezt a deficitet, tehát verbálisan akarnak erősítést adni szavaiknak. Hiszen tudjuk, hogy már a Fővárosi Törvényszék is kimondta, hogy hazudott az Altus ügyben.

De azért térjünk vissza az egyik legutóbbi posványos tusványosi, de minden valószínűség szerint nem a legutolsó orbáni hazugságokhoz és ahhoz, hogy hogyan buktatja le önmagát:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.