2017. augusztus 21., hétfő

NÉGY NŐVEL ÉS KILENC PÁRTTAL BONTANÁK LE A FIDESZ VÁLASZTÁSI RENDSZERÉT

444.HU
Szerző: plankog
2017.08.21.


Kilenc ellenzéki párt, a DK, az Együtt, a Kétfarkú Kutya, az LMP, a Liberálisok, az MSZP, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum és a Párbeszéd is támogatja a Közös Ország Mozgalom kezdeményezését a választási rendszer átalakításáról. 

A mozgalom videójában mindegyik párt képviselői szerepelnek, és elmondják, miért akarják megváltoztatni a csak a Fidesz-KDNP által megszavazott választási rendszert. (A kezdeményezésről a Jobbikkal is egyeztetnek, de ők a videóban nem szerepelnek. Igaz, Vona Gábor korábban azt mondta, szerinte ebben a választási rendszerben is meg lehet verni a Fideszt. A napokban a Momentum is megírta, hogyan alakítanák át a választási rendszert.)

A mozgalmat Gulyás Márton aktivista hirdette még egy tavaszi tüntetésen a Szabadság téren. Azóta bejelentették: ősszel nyilvános vitasorozatot kezdenek arról, milyen választási rendszert szeretnének. Ennek helyszíne az Alkotmány utcában felállított Agóra nevű közösségi tér lesz, itt szeptember negyedikétől minden nap nyilvános politikai vitákat tartanak majd. A cél az, hogy október 23-ig a parlament elé kerüljön egy törvénymódosító javaslat a választási rendszer átalakításáról; ezt a vitában részt vevő pártok valamelyike nyújtaná majd be. Ha ezt nem szavazza meg a parlament, a mozgalom tagjai azt ígérik, polgári engedetlenséget kezdenek....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.