2017. augusztus 7., hétfő

ORBÁN ÚJRA MEGPRÓBÁLJA A SAJÁT KORMÁNYZATI EMBEREIVEL FELHÍGÍTANI A BÍRÓ KART - VOLT MÁR ERRE PÉLDA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Spectra
2017.08.07.


Orbán alighanem a lengyel bírósági reformon bátorodott fel. 

Korábban már megírtuk, hogy újra megpróbálhatják kormányzati emberekkel felhígítani a bírói kart. A 444 által most nyilvánosságra hozott tervezetből azonban most az is kiderült, hogy az álláspályázatok elbírálásakor több pont járna azoknak, akik korábban közigazgatási területen dolgoztak, vagyis a minisztériumból érkeznek. Ezzel pedig tulajdonképpen ellehetetlenék azokat a jogászokat, akik a hagyományos úton pályáznának bírói pozícióra.

A tervezett aránytalanságot az OBH (Országos Bírósági Hivatal) is bírálta. Még Handóék sem értenek egyet azzal, hogy az új pontozás méltatlanul előnyben részesítsen például egy hatósági jogi előadót, szemben egy 6-9 éves tapasztalattal rendelkező bírósági titkárral.

Sándor Zsuzsa nyugalmazott bíró az ATV-n beszélt arról, hogy nem ez az első kísérlete Orbánéknak arra, hogy a politikai befolyást szerezzenek a bíróságokon. Példának hozta fel a kormány különbíróságról szóló ötletét, amelyet tavaly kaszált el az Alkotmánybíróság, de ide sorolta a bírák 2012-es korai nyugdíjazását is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.