2017. augusztus 18., péntek

RASKÓ GYÖRGY AZT MONDJA, A MOMENTUM NEM AKADÁLYOZNÁ MEG A VÁLASZTÁSI PÁRT LÉTREJÖTTÉT, AZ NEM FORDULHAT ELŐ, HOGY ORBÁN LEVÁLTÁSÁNAK ÚTJÁBA ÁLLJANAK - KARDOS ERNŐ INTERJÚJA A B1 BLOGNAK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: B1 blog
2017.08.17.


Milliókkal segíti a Momentum néven alakult politikai szerveződést, s teljes befolyásával támogatna egy választási pártot, amelynek a szétforgácsolódott ellenzékkel szemben komoly esélye lenne a Fidesz kormány leváltásában. Raskó György agrárközgazdász, az Antall-kormány mezőgazdasági államtitkára úgy látja, hogy ha a következő választáson az Orbán-kormányt nem sikerül megbuktatni, akkor marad a jelenlegi „egypártrendszer”, vele tovább él a politikusi bűnözés, a korrupció, és a pusztító szegénység. Magyarország pedig végképp lemarad a gazdasági versenyben még a szomszédos országokkal szemben is. Raskó szerint a baloldal azzal növelhetné a kormányváltás esélyét, ha egyáltalán nem indulna a következő választáson.
B1 blog: Az utóbbi időben aktivizálta magát, egyre többször kritizálja a hatalmon lévő jobboldali kormányt. Ráadásul nyíltan, pénzzel támogatja az ellenzéki Momentum nevű pártot. De eddig azt még nem mondta meg, hogy mennyi pénzt ad a fiatal szervezetnek. Miért titkolózik?
Raskó György: Szó sincs titkolózásról, minden pártnak, így a Momentumnak is megvan a belső könyvelése, tehát akiket nagyon érdekel, köztük a pártokat ellenőrző hatóságok is megtudhatják, hogy mennyi pénzzel támogattam a fiatal politikusok ténykedését. Másokra természetesen ez nem tartozik.
De miért ne hozhatná nyilvánosságra, hogy mennyi pénzt szán a frissen szerveződő párt támogatására, az Orbán kormány megbuktatására?
Azért, mert még magam sem tudom, hogy mennyi pénzt folyósítok majd a pártnak. Nyilván ez függ a Momentum fejlődőképességétől, javuló szervezettségétől, amely komoly befolyással bíró párttá formálja a politikai szerveződést.
Lehet, hogy tízmilliós támogatás is szóba kerülhet majd?
Végül is mindegy, ezt a kérdést nem érdemes feszegetni.
Azt elárulja, hogy első körben több, vagy kevesebb pénzt adott, mint az egymillió forintot megajánló Bojár Gábor, aki korábban a baloldali liberálisokat is támogatta?
Nála valamivel többet, de ez ma tényleg lényegtelen. Ma valamennyi változást akaró embernek, akinek tehetsége engedi kötelessége anyagi támogatással is segíteni, hogy ne betonozódjon be a mai egypártrendszer...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.