2017. augusztus 18., péntek

TOVÁBBRA IS PUSZTUL MÉSZÁROS LŐRINCÉK SEMMIBE VEZETŐ KERÉKPÁRÚTJA

CIVILHETES BLOG
Szerző: mno.hu
2017.08.18.


Lassan csipkedi, őrli a természet a nagyjából két méter széles betonsávot, a burjánzó parlagfű és egyéb gyomok már csaknem benőtték a széleket, miközben centiméter szélességű, 5-6 méterre is elnyúló törések vágnak kanyonokat a – szó szerint – semmibe vezető aszfaltba. - írja az mno.hu.


Így fest egy kellemes, szeles vasárnapon a 2015-ben átadott, a Heves megyei Hatvant és Boldogot összekötő kerékpárút, ami a hozzá kapcsolódó hatvani sétánnyal, gyalogoshíddal és a kerékpáros kalandparkkal együtt 1,139 milliárd forintos európai uniós támogatásból készült.

Az értelmetlen beruházások panteonjában rangos helyre esélyes projektet a Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft. kivitelezte.

Az úton már az átadás utáni évben garanciális javításokat kellett végezni. A burkolat ugyanis egyetlen tél alatt szétrepedezett, a résekből nád és gyomnövénytelepek nőttek ki. A 7,3 kilométeres nyomvonalból hét kilométert kellett teljesen újraaszfaltozni, illetve kijavítani.

Ez szemmel láthatóan nem sikerült jól, helyszíni szemlénk alapján újrakezdődött az állagromlás, amit egy újabb tél végezhet be.

Ráadásul a Hatvan–Boldog-kerékpárút legfőbb jellegzetessége, hogy Boldogra nem lehet elkerekezni rajta, nem tart sehová, és nem csatlakozik a környék kerékpárút-hálózatához sem.

Az aszfalt a Zagyva folyó mellett, a szántóföldek ölelésében egyszer csak véget ér.

Egy néhány kilométerrel arrébb lévő, több méter széles, kátyúkkal tarkított hídon ugyan el lehet kerekezni a folyó túlpartján fekvő falu felé, csakhogy ehhez egy traktorok és teherautók által használt, kerekek vájta árkokkal teletűzdelt földúton kell végigmenni, amit egy könnyű vasárnapi délelőtti eső nem sokkal ottjártunk előtt változtatott sártengerré...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.