2017. augusztus 3., csütörtök

URIZÁLÓ FIDESZ-KORMÁNY

GÉPNARANCS
-BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.02.


Orbán Viktor takarékos államot ígért még 2010-ben. Napjainkra a központi apparátust 1990 óta még nem látott méretűvé duzzasztották. Soha ennyi vezető nem volt még a kormányban, a fenekük alá tett szolgálati kocsival és egyéb juttatásokkal. A Fidesz közpénzből finanszírozza a haveri kört. Nem spórol, ha a csókosokról van szó. Amennyivel többet fordít a Fidesz-kormány saját magára, annyival kevesebbet költ az egészségügyre, az oktatásra, a szegénység mérséklésére.

A Fidesz kormány tagjai szeretnek közpénzből utazni. Talán még vannak, akik emlékeznek Lázár János titokzatos utazásaira, amelynek minden részletét ma sem ismerjük. A három utazásról annyit lehetett tudni, hogy piszok sokba kerültek. A két millió forintot a miniszter később visszafizette a költségvetésbe.

Mindhárom városban a legdrágább szállodákban szolgálta és védte az országot Lázár. Londonban a több mint 200 éve működő, ötcsillagos Connaught hotelben töltött két éjszakát egy munkatársával Lázár János 2012 novemberében. Milánóban a Four Seasons-ban, Zürichben az Eden Au Lac hotelben folytatott fontos tárgyalásokat. A Kúria hosszú pereskedés után, tavaly kimondta, hogy nem közérdekű az információ, kikkel tárgyalt Lázár a két utóbbi városban, ahol állítólag az országot képviselte.

Mesterházy Attila és Legény Zsolt, szocialista képviselők írásbeli kérdéseikben a tárcák vezetőinek, munkatársainak külföldi útjairól kértek tájékoztatást. A válaszokból kiderült, nem spóroltak a minisztériumok a költségvetési pénzekkel. A Népszava összeállításából csemegézve, néhány érdekesség:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.