2017. szeptember 1., péntek

AKKOR GYŐZ MAJD AZ IGAZSÁGOS VÁLASZTÁSI RENDSZERÉRT KÜZDŐ MOZGALOM, HA HISZÜNK BENNE


KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.08.31.


Pénteken indul a Közös Ország Mozgalom csatája az igazságos választási rendszerért és eljárásért. A Gulyás Márton által alapított mozgalom egy óriási épületet húz fel az Alkotmány utcában, az úgynevezett Agórát. Itt próbálja megvitatni nyilvános és átlátható körülmények között a pártokkal közös javaslatukat a választási rendszer megváltoztatására, hogy utána egy újabb küzdelemben kikényszerítsék, hogy a Fidesz elfogadja azt.

A mozgalom célja több sebből vérzik. Fél évvel a választások előtt megváltoztatni a választási rendszert nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Persze felhívni a figyelmet az aránytalanságaira és igazságtalanságaira (a Fidesznek kedvező egy forduló és finanszírozási rendszer, eszközhasználat, a médiahirdetés tiltása) fontos. De kérdéses a pártok együttműködése a kérdésben, amikor azoknak az alapvető politikai működése szerint a szavazók meggyőzésével kell foglalkozniuk. Kérdés, hogy a pártok csupán megjelenési lehetőséget fognak-e ebben a helyzetben látni, vagy valóban bele akarnak szállni a küzdelembe. Valószinűbb az előbbi.

De kérdés az is, hány állampolgár mozdul meg egyáltalán az ügyben, lesz-e nyomása, ereje a mozgalomnak már a kezdetektől. Mert nyilvánvalóan egy ereje teljében lévő mozgalom az ellenzéki pártokból is nagyobb eséllyel sajtol ki együttműködést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.