2017. szeptember 25., hétfő

ANGELA MERKEL NYOLCADSZOR IS EGYÉNI MANDÁTUMOT SZERZETT

GÉPNARANCS - GUMISZOBA BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.09.25.


Angela Merkel 1990-óta minden választás alkalmával egyéni mandátummal jutott a német parlamentbe, miután a saját választókörzetében nyert. Ellentétben Magyarország mindenkori kormányfőivel, akik valamennyien pártlistákról jutottak az elmúlt 27 évben a parlamentbe.

Angela Merkel német kancellár 1990 óta minden évben, így most is nyert választókörzetében és egyéni mandátumot szerzett. Ezúttal a szélsőjobboldali, nacionalista és bevándorló ellenes AfD (Alternatíva Németországnak) párt valóságos hadjáratot indított ellene, minden korábbinál élesebb választási kampány szerveztek azzal a céllal, hogy a CDU elnökét, a német kancellárt egyéni körzetben kényszerítsék térdre. A videóban az AfD területi vezetője arról beszél, hogy “hazaküldik” a hibás politikát folytató Merkelt. Nem sikerült.
A kancellár ugyanis ezúttal a szavazatok 44 százalékát kapta, szemben a tavalyi 56 százalékkal és nyert. Igaz 1998-ban, amikor ugyancsak nyert, meg kellett elégednie 37,3 százalékkal. Nézzük, hogyan szerepelt Angela Merkel az elmúlt 27 év alatt tartott parlamenti választások alkalmával egyéni körzetében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.