2017. szeptember 18., hétfő

AZ ÉN KORMÁNYOM

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.09.17.


Az én kormányom klasszikus struktúrában működne, a minisztereket minisztereknek neveznénk és nem raknék a nyakukba egy nyálcsorgató idiótát, hanem felelős minisztériumokat vezetnének.
A miniszterelnök munkáját a miniszterelnökség apparátusa segítené, természetesen a hatásköröket nem gyűjtené, hiszen a döntési jogosítványokat oda kell telepíteni, ahol az adott területet legjobban ismerik, és ez nem okvetlenül egy nagyranőtt vízfej, amelyik csak bólogat a bölcs miniszterelnök döntéseihez.
Vezetője egy valóságos államtitkár lenne, ő lenne az, akit választások után cserélni lehetne, de a miniszterelnökség apparátusát nem.
A minisztériumoknál ugyanez lenne a helyzet, két államtitkárral, közülük az egyik politikai államtitkár, aki miniszterével együtt képviseli a minisztérium politikai döntéseit, osztja a miniszter sorsát, de a minisztérium szakmai működtetéséért felelős államtitkár nem lenne politikai zsákmányszerzés áldozata.
Az apparátusok ma is tudják, hogy ki érti az adott területen legjobban a szakmát, közülük kellene, hogy kikerüljön ez a személy.
Lehetne akár egy ilyen kormány is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.