2017. szeptember 4., hétfő

AZ OROSZ MÉSZÁROS LŐRINC KIVÁLÓAN TELJESÍT

444.HU
Szerző: Magyari Péter
2017.09.04.



A múlt héten összeszaladt a világsajtó képrögzítéssel foglalkozó része, mert a helyére emelték a Kercsi-szoros fölött épülő híd leglátványosabb elemét:
A sikeres illesztés mellett azzal a jó hírrel is szolgált az építkező cég, hogy 2018 decemberében az autóknak szánt kétszer kétsávos autópályahíd már készen lesz, és 2019-ben a mellettük párhuzamosan épülő kétvágányos vasúti hidat is átadják.

Ez lesz Oroszország leghosszabb hídja (19 kilométer), de ennél is fontosabb a világpolitikai jelentősége: ez a híd köti majd össze Oroszországot a 2014 tavaszán elfoglalt Krím-félszigettel. A Krím Oroszországhoz csatolását a világ legtöbb országa nem ismerte el, az USA és az EU szankciókkal bünteti miatta Oroszországot. Megépítése azt üzeni, hogy a Kreml sohasem adja fel hódítását, hiszen elképesztő pénzért még hidat is építenek hozzá.

A híd annyira fontos Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy tavaly tavasszal az építkezésnél tett látogatásán felszólította a beruházás vezetőit, hogy jelöljék ki a határidő betartásáért felelős embert, hogy ha csúszás lenne, akkor legyen kit felakasztania.

Két éve építészek és közgazdászok közül még Oroszországban is sokan azt mondták, hogy irreális a 2015 májusában elkezdődött építkezés befejezése 2018 decemberéig. Most úgy tűnik, hogy mégis megcsinálják. Igaz, ehhez hatalmas áldozatok kellettek: tavaly óta például minden jelentős útépítést leállítottak egész Oroszországban, hogy minden gép, ember és pénz ide összpontosulhasson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.