2017. szeptember 15., péntek

BALOG ZOLTÁN A SZEGÉNYEKET ÉS A ROMÁKAT HIBÁZTATJA AZ EGÉSZSÉGÜGY PROBLÉMÁIÉRT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.09.15.


Hogy mégis mit gondol Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romákról, afelől nem sok kétségünk van, miután nem is olyan régen kifejtette, hogy nincs még eldöntve, a határon túli magyarul beszélő cigányság „tehertétel-e vagy erőforrás”. Így persze már az sem igazán meglepő, hogy az erőforrásminiszter a határon belüli cigányságot is hasonló módon kezeli. Inkább, mint hogy beismerje a felügyeletére bízott ágazatok hiányosságait.

A magyar egészségügy világszínvonalú – ezt pedig Kövér Lászlótól tudjuk. Olyannyira, hogy Magyarországon körülbelül 32 ezer ember halála lett volna megelőzhető 2014-ben, ha megfelelő lett volna az egészségügyi ellátórendszer, és hatékonyabb a népegészségügy. Ez több mint a negyede az összes halálesetnek – vagyis ha egyszerűbben akarjuk mondani, minden negyedik ember életben maradt volna, ha nem rohad szét az egész rendszer.

Felelőse ennek a döbbenetes hanyagságnak persze nincsen, hogy is volna, ha világszínvonalú egészségügyről beszélünk?

Szinte borítékolható volt, hogy előbb-utóbb azért lesz magyarázata ennek az ellentmondásnak. Bár Balog Zoltán miniszter általában nem érzi úgy, hogy fontos lenne kommentálnia a felügyeletére bízott ágazatokban (oktatás, egészségügy, szociális szféra, sport, egyházak, civilek, család, soroljuk még?) feszülő problémákat, arra azért valahogy mindig sikerül rámutatni, hogy valaki más felelős ezekért a bizonyos problémákért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.